Pfalz

I det sydvestlige Tyskland - lige nord for grænsen til Alsace - ligger Pfalz, der har terroirmæssigt adskiller sig markant fra Tysklands øvrige vindistrikter. Mens Mosel og Rheingau ofte er forbundet med stejle skråninger langs floderne, byder Pfalz på en mere varieret topografi og jordbundsprofil, hvilket tillader arbejdet med langt flere stilarter og druetyper.

I Pfalz er jordbundsforholdene ekstremt forskelligartede og varierer fra området nær floden Rhinen til de mere bakkede områder mod vest. Kalksten, basalt og granit er alle repræsenteret i regionen, og hver jordtype har en unik indvirkning på Riesling-druen, som især trives i de to førstnævnte.

Kalkstenjordbunden i Pfalz bidrager ofte til en mineralkarakter i områdets berømte Riesling-vinene, hvilket tilføjer kompleksitet og finesse til smagen. Basaltjordbunden, der er tørrere og varmere - kan derimod give Riesling-vinene en lidt mørkere, mere kraftfuld karakter, der er tæt på unik for Pfalz-Riesling.

Granitjordbunden er især guf for Bourgogne-sorterne - f.eks. Weissburgunder, Grauburgunder, Spätburgunder og for den sags skyld også Gewürztraminer. 

Disse varierede jordbundsforhold i Pfalz tillader vinproducenter at skabe Riesling-vine med forskellige stilarter og kompleksitet, hvilket gør regionen til et spændende og dynamisk område for vinelskere at udforske.

Vis som Gitter Liste

20 produkter

Faldende orden
pr. side