Leitz Sparkling Eins Zwei Zero - Alkoholfri Incl. Pant

Smækre mousserende bobler med masser af den frugtige og vinøse smag, vi bl.a. finder i en halvtør Riesling 'Sekt' - blot uden et eneste gram alkohol til at forlænge køreturen.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
139,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Varenr.
  Varenr.
  J25850901
 2. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Om Leitz 'Eins Zwei Zero' Sparkling Riesling

Leitz' alkoholfri Riesling kommer også i en mousserende variant, der formår at behandle Rieslings-druens charme med stor forsigtighed og som derfor byder de fine bobler mere end velkommen! Du får med andre ord meget af den florale, friske og mineralske smag, du måske gekender fra en halvtør Riesling 'Sekt' - blot uden et eneste gram alkohol til at forlænge køreturen.

Fraværet af alkohol giver selvfølgelig ikke helt den samme dybde, struktur og vægt som en mousserende vin med alkohol, men endnu en gang må vi bare sige, at Leitz rammer særdeles tæt på målet, når man sammenligner den med, hvad vi ellers har smagt.

Vakuumdestilliering og Riesling-smag

Der findes flere måder at udtrække alkohol fra en vin på - altså dealkoholisere den. Den mest nænsomme af disse er den såkaldte vakuumdestillation, hvor man efter at have gæret de friskpressede Riesling-druer på samme måde som med ”almindelig” vin (og dermed omdannet sukkeret til alkohol!) udsætter vinen for et ekstremt lavt tryk ved en moderat temperatur på omkring 30°C. På den måde kan man simpelthen skille alkoholen fra resten af væsken og samtidig bevare en stor del af de vigtigste aromakomponenter, der allerede ved indsnusning gør det muligt at pin-pointe dette som en mousserende vin laveret ærlig og oprigtigt på Riesling-druen – blot helt uden alkohol.

Og smagen?

Leitz' Sparkling Riesling har på den baggrund en charmerende druetypisk karakter, der er ren og frisk med noter af lime, citrus, grønne æbler og vilde blomster samt knuste sten på den der mineralske måde, næsten kun Riesling kan præstere.

På tungen giver boblerne en skøn energi og livlighed, der flot opvejer den beskedne sødme komplimenterer den - for vintypen - overraskende lange eftersmag.

Serveringsforslag

Vi foreslår at servere vinen køleskabskold til diverse festlige lejligheder eller for den sags skyld hver gang, du har brug for en forfriskning men hverken orker indflydelsen fra alkohol, sukkersmagen fra sodavand eller intetheden fra vand!

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Leitz Sparkling Eins Zwei Zero - Alkoholfri Incl. Pant
Din bedømmelse