Omkring det sydspanske Jerez har man i mange århundreder lavet noget af Europas bedste brandy i en noget rundere og mere sødmefuld stil, end man kender fra Cognac - en stil udført til perfektion af Gonzalez Byass siden 1835. Som deres topprodukt er denne brandy lagret efter den i Sydspanien meget udbredte Solera-metode, hvor den før aftapning når at passere gennem 15 tønder fra 1869, hvormed gamle og nye årgange til sammen opnår et gennemsnit på 15 års lagring. 'Lepanto' får derfor en ekstremt lækker, frugtig og sødmefuldt krydret duft med en meget fyldig, blød, tør og kompleks smag. Alt i alt en behagelig nydelsesdrik fra et i dag uhyrligt undervurderet område. Flasken leveres i et lækker etui/karton, som med fordel kan benyttes som gave. 5 stjerner og 93 point - Flaskehalsen, december 2020 Hvis du ligesom jeg kan have en fornemmelse af, at en Cognac under 4-500 kroner af og til bliver lidt for skarp i stilen, så kan det altså være en god idé at vende blikket mod en sydspansk Brandy i stedet. For i Jerez-området, der for mange først og fremmest forbindes med sherry, bliver der skabt Brandy, der har en anden blød, fløjlsagtig og betagende sødme. Det er i princippet samme fremgangsmåde, som når man laver cognac, men de varme himmelstrøg og traditioner er med til at give en større blødhed midt i de solide alkoholiske spark. Det kommer virkelig til udtryk i denne vidunderlige Lepanto, der leverer et højt niveau til prisen. Der er et stykke vej op til de allerbedste versioner af Brandy, men de koster altså også hurtigt det dobbelte, så til prisen er dette en voldsomt lækker oplevelse og en perfekt gave-idé til farmand, så han har lidt at skvulpe rundt med i de glade og kolde juledage.
Skriv din egen anmeldelse