2021

Littorai Pinot Noir One Acre Vineyard, Anderson Valley

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 936,00  DKK
 • Køb 12 og spar 936,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 1.048,25  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
1.198,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  7024.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,7
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Littorai Winemaker Ted Lemon blev i sin tid den første i Anderson Valley, der fik en fast lejekontrakt på en vinmarksparcel, som tillod ham dyrke den som han ville. Størrelsen var på bare én Acre - 0,4 hektar - deraf navnet på denne vin, som dyrkes under kølige, vindblæste forhold i 488 meters højde, hvor Pinot Noir-druerne kæmper for at opnå fuld modenhed.

Derfor høstes de ofte som de sidste i flokkken - i øvrigt midt om natten for at holde druerne så friske og upåvirkede som muligt inden ankomsten til vinhuset. I vinhuset bruger Ted Lemon altid mellem 25-40% hele klaser i gæringstankene, hvor stilkene først og fremmest har til rolle at berige vinens tekstur og mundfylde, mens den vilde gær omdanner druerne til vin.

Vinen har derefter lagret 15 måneder i franske egetræsfade (25 nye) af højeste kvalitet og er til sidst aftappet direkte uden klaring eller filtrering. Aroma og smag I glasset omfavnes næsen blødt ogkærligt af en dyne af mørk bærfrugt, tørrede kronblade, sort the og mørk kakao. På tungen og i ganen følger en enorm rigdom, der er afbalanceret med finkornede tanniner og levende, nærmest sprælsk syre men aldrig ukontrolleret syre.

I eftersmagen afslører vinen enndu større kompleksitet, der kun vil vokse sig større og rigere som årene går. Ønsker du at nyde vinen inden for dens første 5 leveår, anbefaler vi at hælde den på karaffel i en times tid inden du serverer den - ideelt omkring de 15-16 grader.

Ellers kan du trygt lad den hvile i 10-15 år og så i øvrigt nyde den i selskab med lyse kødretter, risotto med stegte svampe eller til rodfrugter og majs fra grillen i løbet af sommermånederne på terrassen.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Littorai Pinot Noir One Acre Vineyard, Anderson Valley
Din bedømmelse