2021

Louis Latour Aloxe Corton

Klassikeren over dem alle - også de langt dyrere vine - for Louis Latour. En sofistikeret og krydret Pinot Noir, der altid leverer høj kvalitet og herlig nydelse!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 579,00  DKK
 • Køb 12 og spar 579,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 645,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
739,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4580.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Om Louis Latour Aloxe-Corton

Louis Latour laver vin i hele Bourgogne, men Aloxe-Corton i det nordlige Côte de Beaune har altid været hjem for Latour-familien. Det er hér, Domaine Latour har sin beliggenhed og hvor flere af husets mest kendte rødvine kommer fra. Klassikeren over dem alle er domainets Aloxe-Corton!

Dyrkning og Vinificering

Louis Latour Aloxe-Corton er således lavet på 100% Pinot Noir fra 35 år gamle vinstokke, der vokser på de kalksten-, sand- og grusholdige marker omkring byen. Alle druerne er håndhøstede og har i kælderen gennemført en traditionel gæring i store åbne trækar med 10-12 måneders efterfølgende lagring franske egetræsfade (15% nye).

Aroma og smag

Dette resulterer i dette tilfælde i en smukt transparent og dybrød farve og dertil klassisk, fyldig Côte du Beaune-aroma, der jazzer over temaet svampe, skovbund, røde blomster, brombær og jordbær.

Smagen på tungen har endvidere nuancer af bl.a. grillet kød, svampe, trøffel, røg og delikat rød frugt, og så er vi slet ikke kommet til eftersmagen: Saftig, struktureret og helt igennem charmerende.

Serveringsforslag

Latours Aloxe-Corton er en fantastisk vin til fjerkræ, vildt samt til en omgang kalvemørbrad, gerne serveret med f.eks. ristede svampe og intens rødvinssauce.

Vi anbefaler servering ved 14-15 grader og vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Louis Latour Aloxe Corton
Din bedømmelse