2019

Louis Latour Aloxe Corton

På lager
 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
598,00 DKK
 • Køb 6 og spar 479,00 DKK  20% pr. stk.
 • Køb 12 og spar 467,00 DKK  22% pr. stk.

Louis Latour laver vin i hele Bourgogne, men Aloxe-Corton i det nordlige Côte de Beaune har altid været hjem for Latour-familien. Det er hér, Domaine Latour har sin beliggenhed og hvor flere af husets mest kendte rødvine kommer fra. Klassikeren over dem alle er domainets Aloxe-Corton!

Denne vin er lavet på 100% Pinot Noir fra 35 år gamle vinstokke, der vokser på de kalksten-, sand- og grusholdige marker omkring byen. Alle druerne er håndhøstede og har i kælderen gennemført en traditionel gæring i store åbne trækar med 10-12 måneders efterfølgende lagring franske egetræsfade (15% nye).

Dette resulterer i dette tilfælde i en smukt transparent og dybrød farve og dertil klassisk, fyldig Côte du Beaune-aroma, der jazzer over temaet svampe, skovbund, røde blomster, brombær og jordbær. Smagen på tungen har endvidere nuancer af bl.a. grillet kød, svampe, trøffel, røg og delikat rød frugt, og så er vi slet ikke kommet til eftersmagen: Saftig, struktureret og helt igennem charmerende.

Latours Aloxe-Corton er en fantastisk vin til fjerkræ, vildt samt til en omgang kalvemørbrad, gerne serveret med f.eks. ristede svampe og intens rødvinssauce.

Vi anbefaler servering ved 14-15 grader og vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret.

Specifikationer
 1. Producent
  Producent
  Louis Latour
 2. Type
  Type
  Rødvin
 3. Varenr.
  Varenr.
  4580.2019
 4. Område
  Område
  BOURGOGNE
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Louis Latour Aloxe Corton
Din bedømmelse