2017

Louis Latour Batard-Montrachet Grand Cru

På lager
  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
4.598,00 DKK
  • Køb 6 for 3.678,50 DKK pr styk og spar 20%
  • Køb 12 for 3.399,00 DKK pr styk og spar 26%
Specifikationer
ProducentLouis Latour
TypeHvidvin
OmrådeBOURGOGNE
StørrelseAlm. flaske (75cl)
ØkologiskNej
Kun en lille landevej adskiller Louis Latours besiddelser på Grand Cru-marken Bâtard-Montrachet fra vinmarken over dem alle; den noget kortere titulerede Montrachet. Tilbage på den anden side af vejen tvinger denne østvendte skråning med sin dybe og grusholdige jordbund vinstokkene til at slå lange rødder. Dermed når de helt ned til det næste jordlag af fortrinsvis kalksten, som er så vigtig en faktor i produktionen af højkvalitets Chardonnay. Ved høsttid er druerne plukket over mange omgange, hvilket sikrer Louis Latour, at al frugt har opnået den helt perfekte modenhed, inden den når pressen. Den unge most er dernæst hældt til gæring i gamle egetræsfade og derfra videre til 8-10 måneders lagring i 100% nye, mediumristede fade. Latours Bâtard-Montrachet afslører i glasset en lys gylden farvenuance og derfra en kompleks og fedmefyldt aroma af gul moden frugt, brioche, vanille og ristede mandler - i øvrigt kombineret med diverse andre krydrede sanseindtryk fra fadlagringen uden at overskygge den delikate frugt. Med den storladne, rige, saftige og velbalancerede smag lever oplevelsen på tungen til fulde op til duften. Det samme gør den krydrede og til tider lidt urtede, myntefriske eftersmag, der synes at vare ved i al evighed. En sådan vin har et enormt lagringspotentiale og fortjener kun selskab af det fineste gastronomi, f.eks. smørstegte kammuslinger, pocheret havtaske eller anden hvid fisk med saffran og kapers eller til kraftige skaldyrsanretninger à la 'Hummer Thermidor'. Inden da anbefaler vi at hælde vinen på karaffel i en halv til en hel time før servering ved 10-12 grader. Du kan også vælge at lægge flasken på langs i kælderen, hvor den op til 15-20 år fra høståret vil udvikle endnu større dybde og kompleksitet. Voilà!
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Louis Latour Batard-Montrachet Grand Cru
Din bedømmelse