2020

Louis Latour Hospices de Beaune 1. Cru Cuvée Hugues et Luis Betault

Stor og saftig Hospices de Beaune Bourgone Pinot Noir i en rødfrugtet, overlegent ren og alligevel kompleks stil, der fortjener at blive serveret til al den bedste mad på tallerkenen.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 1.049,00  DKK
 • Køb 12 og spar 1.049,00  DKK  25% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 1.150,00  DKK  18% pr. stk.
1 stk.
1.398,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4590.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Louis Latour Hospices de Beaune 1. Cru Cuvée Hugues et Luis Betault

Kansleren af Bourgogne stiftede i 1443 Hôpital de la Sainte-Trinité – i dag Hospices de Beaune – som i snart seks århundreder har fungeret som velgørende institution for syge og ældre og i den tid har modtaget ikke så få vinmarker blandt deres mange donationer.

Den nyeste årgang af fade med vin fra disse vinmarker sælges hvert år på auktion, og vi har i den anledning budt på denne vin, der er lavet på Pinot Noir fra tre 1. Cru-parceller i Beaune.

Vinificering

Alt oser af tradition i vine fra Hospices de Beaune og således også i denne, der er gæret i åbne gæringstanke og efterfølgende lagret ca. 12 måneder i et let brugt egetræsfad.

Vinen er herefter aftappet og færdiglagret i Louis Latours gamle kældre indtil frigivelsen i sommeren 2022

Aroma og smag

Den færdige vin afslører en flot og – for Pinot Noir - dyb rubinfarve, når den anskues gennem glasset. Dybden fortsætter i næsen til en seriøs maskerade af røde, saftspændte bær, lette krydderier, fugtig skovbund, tørrede urter, ristede mandler samt mørke associationer til blåbær og 80%-chokolade.

På ganen er vinen fast men smidig med tannin og syre i fornem balance, der skal bruge lidt luft lige nu. Får den det, smager den dog allerede nu ganske storartet, selvom den har potentialet til at udvikle sig positivt over de næste 10 år. Især vil frugten de næste år også åbne sig yderligere og dermed bringe niveauet endnu et hak i vejret.

Serveringsforslag

Vi anbefaler at servere denne levende legende af en vin til mad, og hvorfor ikke noget eksklusivt, fransk-inspireret af slagsen? Det kunne eksempelvis være til "coq au vin", ”faisan farci”, ”boeuf bourguignon” eller svamperagout til vegetarerne.

Nyd vinen den ved ca. 16 grader.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Louis Latour Hospices de Beaune 1. Cru Cuvée Hugues et Luis Betault
Din bedømmelse