- Producent
- Type
- Varenr.4552.2020
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13
- ØkologiskNej
- Primær Drue
Syd for Mâconnais danner vinmarkerne i Saint-Véran et forgyldt bælte omkring den mere berømte Pouilly-Fuissé.
Begge kommuners jura-kridtjord avler således stor Chardonnay, og Latours marker i Saint-Verain har endvidere den
ideelle eksponering til at producere druer i skønneste kvalitet.
For bedst muligt at skabe reflektioner over Saint-Verains terroir gærer og lagrer Louis Latour vinen 10 måneder i
ståltanke, hvor de bundfældne gærrester hjælper med at øge kropsfylden og kompleksiteten. Det gør de uden, at man
dermed maskerer druernes egen, ærlige frugtsmag, som tilfældet ellers kan være det, når producenter sværger til for
overdreven brug af nye egetræsfade.
Dermed opstår en skøn, gulfrugtet aroma med grønne undertoner, der konkretiseres i hvide fersken- og acacieblomster,
friske hasselnødder og urter.
Vinen fortsætter frisk og mineralsk på tungen med en kølig mint-lignende finish, der lægger sig om den mediumfyldige
krop og straks giver mod på mere.
Louis Latour foreslår selv at servere vinen til risotto med rejer og ærter, blå ost eller Beaufort-ost, og vi kan dertil føje
lækker dansk vesterhavsost til kortet.
Så mangler du bare at servere den ved 8-10 grader, så spiller det!