Med grobund i Treixadura (70%), Albariño, Torrontés og Lado er Viña de Martín en ægte forårs- og sommervin, når både solen, skaldyrene og de friske grøntsager kigger frem.
Vinen er nemlig ærlighed på flaske: Intet tilsat gær og ingen "forstyrrende" egetræsnoter. I stedet sørger de 12 måneders lagring 'sobre lías' (på de bundfældne gærrester) i ståltanke for, at det mest autentiske og dog forbavsende komplekse udtryk bringes fra drue til flaske:
Og lad os da dvæle ved sidstnævnte: Brød, flint, forårsblomster og morgendis er nemlig alt sammen med i oplevelsespakken, der selvfølgelig ikke snyder dig for delikate, rendyrkede citrusfrugter, æbler og saftig stenfrugt, som Galiciens hvidvine er blevet så berømte for. På tungen er vinen tør, frisk og rank - alt sammen godbider for dig, der ikke er bange for ordet syre> og som elsker, når vinens energiske drivkraft får dig til at glemme, hvis lidt for mange minutters ophold i solen i princippet har gjort den for varm...
Viña de Martín kan med stor overlegenhed udfylde rollen som terrassevin i solen... men det er næsten synd. Til skaldyrene (gerne fra grill), de grønne asparges, hvide saftige fisk og sommerlige tomatsalater kommer dens fulde potentiale nemlig frem. Og det er ikke så lille, skal vi hilse at sige!
Servér ved 7-9 grader. Salud!