Den slankeste, mest allround-agtige hvidvin fra Luis Anxo er ærke-galicisk ærlighed på flaske, som mange flere ville drikke, hvis området var mere berømt!
Vinificering
Vinen har Intet tilsat gær og ingen "forstyrrende" egetræsnoter. I stedet sørger de 12 måneders lagring 'sobre lías' (på de bundfældne gærrester) i ståltanke for at det mest autentiske og dog forbavsende komplekse udtryk bringes fra drue til flaske.
Aroma og smag
Flint, forårsblomster, mos og morgendis er således alt sammen med i oplevelsespakken, der bringes fra glas til næse, mens den selvfølgelig ikke snyder dig for delikate, rendyrkede citrusfrugter, æbler og saftig stenfrugt, som Galiciens hvidvine er blevet så berømte for.
På tungen er vinen tør, frisk og rank med tekstur og lidt anelser af nødder fra lagringen - alt sammen godbider for dig, der ikke er bange for ordet syre og som elsker, når vinens energiske drivkraft får dig til at glemme, hvis lidt for mange minutters ophold i solen i princippet har gjort den for varm...
Serveringsforslag
Viña de Martín kan med stor overlegenhed udfylde rollen som terrassevin i solen... men det er næsten synd. Til skaldyrene (gerne fra grill), de grønne asparges, hvide saftige fisk og sommerlige tomatsalater kommer dens fulde potentiale nemlig frem. Og det er ikke så lille, skal vi hilse at sige!
Servér ved 7-9 grader. Salud!
Anmeldelser og point
93+ point - Robert Parker's Wine Advocate, november 2023
"The 2021 Viña de Martín Os Pasás has the textbook nose of river stones and moss that I associate with Ribeiro, a mineral and austere white produced with Treixadura, Albariño, Lado and Torrontés from his younger vines. From a cool year, it feels quite austere, sharp and serious. 8,300 bottles and 50 magnums were produced. It was bottled in November 2022. This has a track record for ageability."