2015

Luis Anxo Torna dos Pasas Escolma

På lager

Galicisk rødvinsdelikatesse for dig, der har smagt (næsten) alt! Brancellao, Caíño Longo, Ferrol og Caíño Redondo, ja sådan lyder de unikke druenavne bag en af Galiciens mest unikke rødvine.

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
539,00 DKK
  • Køb 6 for 429,00 DKK pr styk og spar 20%
  • Køb 12 for 405,00 DKK pr styk og spar 25%
Specifikationer
ProducentLuis Anxo
TypeRødvin
OmrådeGALICIEN
StørrelseAlm. flaske (75cl)
ØkologiskNej
Galicisk rødvinsdelikatesse for dig, der har smagt (næsten) alt! Brancellao, Caíño Longo, Ferrol og Caíño Redondo, ja sådan lyder de unikke druenavne bag en af Galiciens mest unikke rødvine. Luis Anxos ypperste produkt kommer fra de ældste og højest skattede skråninger på egne marker, der med deres sand- og siltholdige jordbund yder eminent dræning af de gavmilde regnmængder, der periodevis skyller ind fra Atlanten. Dermed begrænses adgangen til næring og vand, og frem for at skyde utallige af forstyrrende blade retter vinstokkene nu hele deres fokus mod at lave druer med den størst mulige koncentration og kvalitet. Alt arbejde i marken foregår ved håndkraft, ikke mindst høsten, og druetype for druetype finder udbyttet så vej til vinhuset. Her naturgærer de i åbne tanke, blandes og hældes så 12 måneder på nye franske egetræsfade. Derpå hviler vinen intet mindre end 3 år i flasken, således at dens initialt lidt rå og rustikke elementer får tid til at afrunde de værste kanter og formår at integrere sig bedre med hinanden. Den færdige vin er dermed både enormt kompleks og virkelig afbalanceret. Stadig med et seriøst og diskret rustikt præg drives værket af saftige, friske skovbær, friske krydderurter, skovbund, syrener, knust hvid peber, lakrids og pibetobak. Qua den lange lagring er mundfornemmelsen blød trods de kraftfulde tanninstruktur og den kraftfulde, stadig ranke smag. Karakteristisk for Galicien spreder en frisk frugtsyre energi og livsglæde fra start til slut. Escolma er i udpræget grad en madvin og begår sig intet mindre end glimrende til grillede grøntsager, herunder grønne asparges og peberfrugter samt til både lyst og mørkt kød med masser af friske krydderurter. Prøv den også til tapasbordet med iberiske skinker, chorizo og hårde, spanske oste eller sågar til kraftfulde pastaratter (men ikke sig noget til italienerne). Vi anbefaler servering ved 14-16 grader inden for 15 år fra høståret.
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Luis Anxo Torna dos Pasas Escolma
Din bedømmelse