2015

Luis Anxo Torna dos Pasas Escolma

På lager

Galicisk rødvinsdelikatesse for dig, der har smagt (næsten) alt! Brancellao, Caíño Longo, Ferrol og Caíño Redondo, ja sådan lyder de unikke druenavne bag en af Galiciens mest unikke rødvine.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
539,00 DKK
 • Køb 6 og spar 429,00 DKK  20% pr. stk.
 • Køb 12 og spar 405,00 DKK  25% pr. stk.

Luis Anxos ypperste produkt kommer fra de ældste og højest skattede skråninger på egne marker, der med deres sand- og siltholdige jordbund yder eminent dræning af de gavmilde regnmængder, der periodevis skyller ind fra Atlanten.

Dermed begrænses adgangen til næring og vand, og frem for at skyde utallige af forstyrrende blade retter vinstokkene nu hele deres fokus mod at lave druer med den størst mulige koncentration og kvalitet. Alt arbejde i marken foregår ved håndkraft, ikke mindst høsten, og druetype for druetype finder udbyttet så vej til vinhuset. Her naturgærer de i åbne tanke, blandes og hældes så 12 måneder på nye franske egetræsfade.

Derpå hviler vinen intet mindre end 3 år i flasken, således at dens initialt lidt rå og rustikke elementer får tid til at afrunde de værste kanter og formår at integrere sig bedre med hinanden. Den færdige vin er dermed både enormt kompleks og virkelig afbalanceret. Stadig med et seriøst og diskret rustikt præg drives værket af saftige, friske skovbær, friske krydderurter, skovbund, syrener, knust hvid peber, lakrids og pibetobak.

Qua den lange lagring er mundfornemmelsen blød trods de kraftfulde tanninstruktur og den kraftfulde, stadig ranke smag. Karakteristisk for Galicien spreder en frisk frugtsyre energi og livsglæde fra start til slut.

Escolma er i udpræget grad en madvin og begår sig intet mindre end glimrende til grillede grøntsager, herunder grønne asparges og peberfrugter samt til både lyst og mørkt kød med masser af friske krydderurter. Prøv den også til tapasbordet med iberiske skinker, chorizo og hårde, spanske oste eller sågar til kraftfulde pastaratter (men ikke sig noget til italienerne). Vi anbefaler servering ved 14-16 grader inden for 15 år fra høståret.

Specifikationer
 1. Producent
  Producent
  Luis Anxo
 2. Type
  Type
  Rødvin
 3. Varenr.
  Varenr.
  0266.2015
 4. Område
  Område
  GALICIEN
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Luis Anxo Torna dos Pasas Escolma
Din bedømmelse