2015

Luis Anxo Torna dos Pasas Escolma

Galicisk rødvinsdelikatesse for dig, der har smagt (næsten) alt! En vin med dyb karaktér og blomstret ynde, som spiller på mange strenge og straks rammer de rigtige akkorder. 

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 405,00 DKK
 • Køb 12 og spar 405,00 DKK  25% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 429,00 DKK  20% pr. stk.
1 stk.
539,00 DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0266.2015
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Brancellao, Caíño Longo, Ferrol og Caíño Redondo, ja sådan lyder de sjældne druenavne bag en af Galiciens mest unikke rødvine. Druerne kommer alle fra de ældste og højest skattede skråninger på Anxos egne marker, der med deres sand- og siltholdige jordbund yder eminent dræning af de gavmilde regnmængder, der periodevis skyller ind fra Atlanten.

Dermed begrænses adgangen til næring og vand, og frem for at skyde utallige af forstyrrende blade retter vinstokkene nu hele deres fokus mod at lave druer med den størst mulige koncentration og kvalitet.

Høst og Vinificering

Alt arbejde i marken foregår ved håndkraft, ikke mindst høsten, og druetype for druetype finder udbyttet så vej til vinhuset og den proces, der venter.

Her knuses druerne og hviler så i åbne tanke, indtil de af sig selv påbegynder gæringen fra den vilde gær. Derpå blandes al vinen, inden den hældes 12 måneder på brugte franske egetræsfade.

Her kunne historien stoppe, men ikke for Escolma, som nu fortsætter tilværelsen med at hvile 3 år i flasken, således at dens initialt lidt rå og rustikke elementer får tid til at afrunde de værste kanter og formår at integrere sig bedre med hinanden.

Aroma og smag

Den færdige vin er dermed både enormt kompleks og virkelig afbalanceret. Stadig med et seriøst og diskret rustikt præg drives værket af saftige, friske skovbær, friske krydderurter, skovbund, syrener, knust hvid peber, lakrids og pibetobak.

Qua den lange lagring er mundfornemmelsen blød trods de kraftfulde tanninstruktur og den kraftfulde, stadig ranke smag. Karakteristisk for Galicien spreder en frisk frugtsyre energi og livsglæde fra start til slut.

Serveringsforslag

Escolma er i udpræget grad en madvin og begår sig intet mindre end glimrende til grillede grøntsager, herunder grønne asparges og peberfrugter samt til både lyst og mørkt kød med masser af friske krydderurter. Prøv den også til tapasbordet med iberiske skinker, chorizo og hårde, spanske oste eller sågar til kraftfulde pastaratter (men sig det ikke til italienerne).

Vi anbefaler servering ved 14-16 grader inden for 15 år fra høståret.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Luis Anxo Torna dos Pasas Escolma
Din bedømmelse