2018

Luis Anxo Viña de Martín Escolma

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 449,00 DKK
  • Køb 12 og spar 449,00 DKK  17% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 499,00 DKK  7% pr. stk.
1 stk.
539,00 DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
  3. Varenr.
    Varenr.
    0262.2018
  4. Land
    Land
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    13
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  9. Primær Drue
    Primær Drue

Om Luis Anxo Viña de Martín Escolma

Treixadura, Albariño, Torrontés og Lado giver normalt mineralske, aromatiske og slanke vine. Mange vinproducenter tøver derfor med at anvende egetræsfade til lagringen, da de frygter, at det vil overskygge druernes egne karakteristika med unødig fylde og smag.

Når en vinkunsnter som Luis Anxo udvælger sine bedste druer og først naturgærer, siden lagrer dem et år i brugte, franske egetræsfade, er det dog ikke et smagsmæssigt spørgsmål om enten eller: Her er det både og...

Aroma og smag

Subtil og underspillet åbner rummer Escolma en underliggende kompleksitet, der vokser i glasset og skaber en farlig afhængighed. Balancen mellem druernes oprigtige frugt og friskhed på den ene side og lagringens resulterende dybde og fylde er intet mindre end fabelagtig. Stadig med citroner, klemmentiner, forårsblomster, ferskner og flintesten som førstevioliner fuldender associationer til honning, mandler og bagte krydderier oplevelsen af et fuldt symfoniorkester med deres harmonier bagved.

Dertil kommer den uophørligt friske eftersmag som et pust fra det nærliggende Atlanterhav.

Serveringsforslag

Og når vi nu er ved havet:

I Galicien er de mildt sagt glade for fisk og skaldyr, og dette er unægtelig vinen at ty til, når blæksprutten, østersen eller den hvide fisk har været en tur i ovnen eller på panden. Prøv den også til en spicy gang skaldyrs-paella eller en fyldig og cremet risotto.

Vi anbefaler servering ved 9-11 grader.

Anmeldelse og point

Testvinder i Berlingske, oktober 2022

Lyt ved med i Søren Franks podcast her: https://www.berlingske.dk/soeren-franks-vinkaelder/soeren-frank-glem-alt-om-roed-tyresaft-det-sproede 

 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Luis Anxo Viña de Martín Escolma
Din bedømmelse