2019

Luis Anxo Torna dos Pasas Escolma Tinto

Galicisk rødvinsdelikatesse for dig, der har smagt (næsten) alt!

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
Fra 545,00  DKK
  • Køb 12 og spar 545,00  DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 619,00  DKK  11% pr. stk.
1 stk.
699,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Rødvin
  3. Varenr.
    Varenr.
    0266.2019
  4. Land
    Land
    Spanien
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    13
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  9. Primær Drue
    Primær Drue
    Blend

Brancellao, Caíño Longo, Ferrol og Caíño Redondo, ja sådan lyder de unikke druenavne bag denne - en af de dybeste og største rødvine, vi har smagt fra Galicien.

Vinen kommer mere konkret fra de ældste og højest skattede skråninger på egne marker, der med deres sand- og siltholdige jordbund yder eminent dræning af de gavmilde regnmængder, der periodevis skyller ind fra Atlanten. Dermed begrænses adgangen til næring og vand, og frem for at skyde utallige af forstyrrende blade retter vinstokkene nu hele deres fokus mod at lave druer med den størst mulige koncentration og kvalitet.

Dyrkning og vinificering

Alt arbejde i marken foregår ved håndkraft, ikke mindst høsten, og druetype for druetype finder udbyttet så vej til vinhuset. Her naturgærer de i åbne tanke, blandes og hældes så 12 måneder på nye franske egetræsfade. Derpå hviler vinen intet mindre end 3 år i flasken, således at dens initialt lidt rå og rustikke elementer får tid til at afrunde de værste kanter og formår at integrere sig bedre med hinanden.

Aroma og smag

Den færdige vin er dermed både enormt kompleks og virkelig afbalanceret med en markant modenhed sammenlignet med den billigere "A Torna dos Pasás".

Stadig med et seriøst og diskret rustikt præg drives værket af skovbær og tørrede kirsebær på bærfronten, der suplleres af krydderurter, skovbund, syrener, knust hvid peber, lakrids og pibetobak i lagene lige nedenunder.

Qua den lange lagring er mundfornemmelsen blød trods de kraftfulde tanninstruktur og den kraftfulde, stadig ranke smag. Karakteristisk for Galicien spreder en frisk frugtsyre energi og livsglæde fra start til slut.

Serveringsforslag

Escolma er i udpræget grad en madvin og begår sig intet mindre end glimrende til grillede grøntsager, herunder grønne asparges og peberfrugter samt til braiseret fjerkræ eller sågar okse tilsat masser af friske krydderurter. Prøv den også til tapasbordet med iberiske skinker, chorizo og hårde, spanske oste eller sågar til kraftfulde pastaratter (men ikke sig noget til italienerne).

Vi anbefaler servering ved 14-16 grader inden for 10 år fra høståret.


Anmeldelser og point

92 point - Robert Parker's Wine Advocate, november 2023

"I found quite ripe aromas in the nose of the 2019 A Torna dos Pasás Escolma and also hints of evolution, a bit more oxidative. It has flavors of raisins and some dusty tannins. It has 13.5% alcohol, a bit too ripe for me. Ready now. 1,800 bottles and some larger formats were bottled in February 2021." -Luis Gutiérrez

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Luis Anxo Torna dos Pasas Escolma Tinto
Din bedømmelse