Luis Seabra Indie Xisto Tinto

Dyb, tør og evindeligt komples rød Douro-vin fra Indie-marken.

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 279,00  DKK
  • Køb 12 og spar 279,00  DKK  23% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 315,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
360,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Varenr.
    Varenr.
    0964.2020
  2. Land
    Land
  3. Økologisk
    Økologisk
    Nej

På ”Indie”-marken helt oppe i 580 meters højde står Douros lokale druesorter - Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinta Amarela og deres ligesindede - skulder ved skulder, ganske som traditionen foreskriver her på de højeste marker i Cima Corgo - den midterste og bedste af de tre Douro-regioner.

Resultatet er en knastør, dyb, kraftfuld og samtidig silkeblød rødvin, som er hver eneste krone værd.

Vinificering

Ligeledes i pagt med traditionen høstes druerne altid på samme tid, mens en del hele klaser følger med i de åbne egetræsbeholdere, hvor de nedtrampes med fod, imens det vilde gær omdanner mosten til vin. 3 uger senere hældes indholdet til lagring - ca. 16 måneder i brugte franske 225-liters barriques, og den færdige vin aftappes til sidst på flaske uden klaring eller filtrering.

Aroma og smag

Dyb rubinrød i glasset følger en stor og kompleks oplevelse med saftige blåbær og brombær, der støttes op af regnvåd skovbund, nyristede kaffebønner, knust
peber og sten. På tungen er vinen fyldigere, mere muskuløs end Seabras ”Mono C” men slankere end Xisto Cru og mere poleret end ”Ilimitado”. Til gengæld gør
den samme livlige frugtsyre sig gældende i dem alle, hvilket gør den tørre og komplekse Indie forunderligt tilgængelig allerede nu.

Serveringsforslag

Dette er vin til stor umiddelbar nydelse, som ikke er voldsommere, end at du kan nyde den alene. Når det er sagt, har den et kæmpe potentiale som
madvin, når menuen står på krydrede gryderetter à la paprikagryde, coq-au-vin eller cassoulet samt ikke mindst kylling eller svinemørbrad
 serveret med urter, hvidløg og peberfrugter fra grillen.

Vi anbefaler servering ved 15-17 grader inden for (mindst) 10 år fra høståret.


Anmeldelser og point

Tidligere årgange:

5 stjerner og 96 point  - Flaskehalsen.nu, januar 2020 (årg. 2017)

"Jeg har godt nok givet udtryk for det mange gange, men jeg gør det altså gerne igen. Portugisisk rødvin er så undervurderet, at jeg har den største medlidenhed med alle dem, der snyder sig selv for disse fantastiske oplevelser, fordi de har et lidt for gammeldags syn på portugisisk vin. Er du til Ribera del Duero og store spanske rødvine, så er der virkelig også fænomenale oplevelser at finde i Portugal. Her er vi i Douro-dalen, hvor vi finder en vin, der helt sikkert kan tåle nogle år i kælderen, men som allerede nu præsenterer sig som en imponerende, smooth og lækker oplevelse. Den er tæt pakket med frugt, mørke bær, peber, krydderier og masser af nuancer. Druerne er høstet fra en enkeltmark, der efter gamle portugisiske traditioner har været beplantet med en række forskellige druesorter, der ved høsten er blandet sammen og snarere udtrykker markens omgivelser, end den udtrykker de enkelte druesorter. Den holder balancen perfekt og er fuldstændig uimodståelig."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Luis Seabra Indie Xisto Tinto
Din bedømmelse