2020

Mark Haisma Cornas

Storslået Syrah

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 469,00  DKK
 • Køb 12 og spar 469,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 525,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
600,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  3883.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13.5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Top-vinen i Mark Haismas lille Rhône-foretagende er lavet på 100% Syrah fra 60 år gamle stokke, der vokser på Cornas' klassiske terrasser langs de stejle bakkermed udsigt ned til Rhône-floden samt naboappellationen Saint-Péray. Mindre klassisk for området er Marks tilgang i kælderen, hvor store mængder hele klaser er sendt til gæring ved meget lav temperatur, som langsomt er steget op til 32 grader i takt med, at gæringen er skredet frem.

Den færdiggærede vin har derefter lagret et år i 2-3 år gamle franske fade før aftapningen, der som altid er udført med en minimal tilsætning af SO2. I aromaen er overskrifterne dybde, koncentration og finesse. Mere konkret er der både liljer, syrener og brombær i forgrunden, mens Syrah-druens karakteristiske duft og smag af friskkværnet peber foruden stald og urter leverer fyldestgørende bagvedliggende support.

På tungen er der smæk for skillingen med en stor mundfylde, kraftige men finkornede tanniner og en livgivende frugtsyre, der skaber flot harmoni, balance og elegance og holder den lange og komplekse eftersmag på et saftigt og vanedannende sted.

Mark Haisma Cornas er en stor vin med et stort lagrings potentiale og kommer bedst til sin ret, når den serveres til en ret af ret stor smagsintensitet - eksempelvis til braiseret lammeskank i trøffelsauce eller øvrige simreretter med rige mængde urter, rodfrugter, svampe og rødvin.

Servér ved 14-16 grader indtil 2035.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Mark Haisma Cornas
Din bedømmelse