2021

Mark Haisma Cornas

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 515,00  DKK
  • Køb 12 og spar 515,00  DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 579,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
659,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
  3. Varenr.
    Varenr.
    3883.2021
  4. Land
    Land
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    13.5
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  9. Primær Drue
    Primær Drue
  10. Stil
    Stil
    Kraftig & fyldig

Top-vinen i Mark Haismas lille Rhône-foretagende er lavet på 100% Syrah fra 60 år gamle stokke, der vokser på Cornas' klassiske, selv for en bjergged uvejsomme terrasser langs de stejle bakker med udsigt ned til Rhône-floden. Mindre klassisk for området er Marks tilgang i kælderen, hvor store mængder hele klaser er sendt til gæring ved meget lav temperatur, som langsomt er steget op til 32 grader i takt med, at gæringen er skredet frem.

Den færdiggærede vin har derefter lagret et år i 2-3 år gamle franske fade før aftapningen, der som altid er udført med en minimal tilsætning af SO2. I aromaen er overskrifterne dybde og koncentration men i denne årgang også en overraskende stor finesse. Mere konkret er der både liljer, brombær og kirsebær i forgrunden, mens Syrah-druens karakteristiske duft og smag af friskkværnet peber foruden hængt kød og urter leverer fyldestgørende opbakning lige bagved.

På tungen er der smæk for skillingen med en stor mundfylde, kraftige men finkornede tanniner og en livgivende frugtsyre, der skaber flot harmoni, balance og elegance og holder den lange og komplekse eftersmag på et saftigt og vanedannende sted.

Mark Haisma Cornas er en stor vin med et stort lagrings potentiale og kommer bedst til sin ret, når den serveres til en ret af ret stor smagsintensitet - eksempelvis til braiseret lammeskank i trøffelsauce eller øvrige simreretter med rige mængde urter, rodfrugter, svampe og rødvin. Servér ved 14-16 grader indtil 2035.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Mark Haisma Cornas
Din bedømmelse