2021

Mark Haisma Volnay La Cave

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 659,00  DKK
  • Køb 12 og spar 659,00  DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 729,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
840,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
  3. Varenr.
    Varenr.
    3835.2021
  4. Land
    Land
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    14
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  9. Primær Drue
    Primær Drue

Om Mark Haisma Volnay La Cave

La Cave er navnet på denne lidt atypiske enkeltmark fra Volnay. Således er jordbunden her domineret af kalksten, hvilket almindeligvis bruges som et solidt argument for at dyrke Chardonnay. I dette tilfælde giver det derimod anledning til en solid og mørk-frugtet Pinot Noir med en syrestruktur, der emmer af spændstighed og liv.
 

Vinificering

 
Mark Haisma skilter ikke med detaljerne, men vi ved fra personlige samtaler med ham, at denne vin er naturgæret i åbne beholdere. I processen anvendes en del hele klaser, og vinen fadlagres efterfølgende på primært brugte egetræsfade.
 

Aroma og smag

 
For de kræsne smag- og duftløg kommer dette til udtryk i form af imødekommende lilla florale toner, der møder mørke kirsebær aka. moreller, vilde blåbær, en håndfuld friskplukkede urter samt tørrede krydderier. På tungen er vinen forholdsvis kraftfuld med en mediumfyldig krop og faste tanniner for en Pinot Noir. Eftersmagen er lang, krydret og gør den helt oplagt som madvin til mange franske og for den sags skyld danske retter.
 

Serveringsforslag

 
Påtænker du at drikke vinen inden for de første fire år fra høståret, anbefaler vi at ilte den på karaffel i et par timer inden du serverer den - helst ved 14-16 grader.
Servér den i selskab svampe og fjerkræ (coq-au-vin?), kalvekød med kastanjer og bagte eller til comté og gruyère. 
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Mark Haisma Volnay La Cave
Din bedømmelse