2018

Marqués de Murrieta Capellanía Viura (Single Vineyard)

Fed, fadlagret og dog uhørt velstruktureret hvid Rioja, som kun Marqués de Murrieta kan lave det! Få flot original trækasse (OWC) med ved køb af seks flasker. 

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 859,00 DKK
 • Køb 12 og spar 859,00 DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 959,00 DKK  13% pr. stk.
1 stk.
1.099,00 DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0133.2018
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Om Marqués de Murrieta Capellanía

En af Spaniens største og mest komplekse hvidvine hedder Capellanía - opkaldt efter en lille vinmark i 485 meters højde, som siden 1945 har været tilplantet med 100% Viura. Det var her, historien om fadlagret hvid Rioja startede sin rejse, og den dag i dag er Capellanía en af Spaniens største, mest komplekse hvidvine af sin slags.

Vinificering

Druerne til vinen høstes nænsomt, sorteres herefter grundigt og presses efter en ganske kort skindkontakt i en vertikal presse. Druemosten gærer herefter ca. 3 uger i ståltanke, inden vinen lagres ca. 12-17 måneder i nye franske egetræsfade.

Aroma og smag

I aromaen opstår dermed et pompøst samsurium af oplevelser og indtryk, først fra friske og bagte gule æbler, ristede nødder, vanilje og karamel, der ved nærmere eftertanke får selskab af både saltmandler, brunet smør, citronskal og meget, meget mere... På tungen er vinen cremet, fyldig og intens men også med en energisk, let bitter kant, der yder modspil og bringer kærkommen friskhed over land.

Serveringsforslag

Mens Capellanía er en intens omgang i sig selv, er netop den overvældende  til at matche intens gastronomi, f.eks. stegt pighvar med en fed sauce, grillet hummere eller - måske endnu mere oplagt - hummerbisque, som flere og flere i dagens Danmark hælder i den dybe tallerken nytårs aften.

Den er også et godt match til gris og fjerkræ samt, ikke mindst, faste oste som comté, vesterhavsost og naturligvis manchego.

Vinen kan gemmes i mindst 15 år fra høståret og vil blot udvikle endnu større kompleksitet med alderen. For at få det fulde udbytte af dens mange nuancer anbefaler vi ikke at servere den under 8 grader. Dog helst heller ikke over 10 grader. 

Rigtig god fornøjelse!

Anmeldelser og point

 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Marqués de Murrieta Capellanía Viura (Single Vineyard)
Din bedømmelse