Matthiasson Cabernet Sauvignon er, som deres øvrige vine, nytænkende og langt fra den type af vin, der almindeligvis forbindes med Napa Valley. Efter høst blev druerne gæret i åbne gæringstanke og lagret i 20 måneder på franske egetræsfade (50% nye). Den færdige vin dufter intenst af mørke bær, der fra naturens side også giver mindelser om grillkrydderier og blyant foruden fadnuancerne af bl.a. nykværnede kaffebønner. På tungen varer intensiteten ved men opvejes af let og mineralsk fornemmelse, af Matthiasson selv beskrevet som weight without heaviness, og når man smager vinen, giver den beskrivelse sig selv. Et flot resultat fra Matthiasson og en nydelse ud over det sædvanlige til efterårets simreretter, vildt med ribsgelé eller til grillmenuen, når aftenen skal være ekstra mindeværdig! Vi anbefaler servering ved 15-17 grader.
5 stjerner - Berlingske
"Steve Matthiasson studerede i sine unge år filosofi, hvorefter han blev økologisk landsmand og senere vinproducent. Denne cabernet fra Oak Knoll distriktet lige nord for Napa by stikker ud fra feltet ved at være decideret let med 13 % og ganske kølig i stilen. Næsen er åben og bordeauxsk med røde bær, lakrids og peberfrugt. Et fuldt drikbar, elegant og velafbalanceret letvægter."
- ProducentMatthiasson
- TypeRødvin
- Varenr.7185.2017
- OmrådeNAPA
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13.9
- ØkologiskNej