2020

Matthiasson Chardonnay Linda Vista Vineyard

94 point - Robert Parker (årg. 2021)

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 343,75  DKK
 • Køb 12 og spar 343,75  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 385,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
440,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  7180.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Chardonnay er ifølge Steve Matthiasson en af de sværeste druer i Californien: Det handler om balance mellem umodenhed og overmodenhed i druerne, som han desuden gerne vil give en stringens og mineralitet - nogle af Chardonnays største kvaliteter ifølge ham. Alt det finder du heldigvis i denne vin, der er højt elsket blandt vinkyndige anmeldere og sommelierer og som især udfolder sit potentiale i selskab med mad.

Dyrkning og vinificering

Linda Vista Vineyard er beliggende i det vestlige Oak Knoll, et af de klassiske steder for chardonnay i Californien. Faktisk var det chardonnay fra naboen, der vandt ’Paris Tasting’ i 1976, hvor Californien for første men ikke sidste gang satte de traditionsbundne franskmænd til vægs, og Heller ikke hos Matthiasson overlades noget til tilfældighederne:

Linda Vista Vineyard høstes af intet mindre end fem omgange, hvoraf første badge bidrager med syre, stringens og mineralitet og de sidst høstede med fylde, krop og en kæmpe kompleksitet. I vinhuset presses så de drueklaser, saften gæres ved det naturlige gær og lagres så i neutrale, gamle egetræsfade. Her omrøres ca. halvdelen af fadene med jævne mellemrum (battonage), mens ca. 40% af fadene gennemgår malolaktisk gæring uden filtrering ved aftapning.

Aroma og smag

Er man til smørfed, vaniljedrevet chardonnay, er dette ikke det ideelle valg: Matthiasson Chardonnay handler om renhed, friskhed og moderat alkohol - en vin, der smager af, hvor den gror, og ikke hvordan den er blevet behandlet kælderen. Den underspillede duft afslører på den baggrund nuancer af bl.a. grønne æbler, melon, honning, fersken og appelsinskal, mens smagen handler om renhed og den silkebløde struktur. Den fine syre gør vinen læskende og elegant, og den ene tår afløser den anden, indtil bunden af flasken desværre alt for hurtigt viser sit drilske ansigt.

Serveringsforslag

Konklusion: Dette er en ekstremt alsidig vin, der vil være fantastisk med f.eks. gratinerede østers, stegt kylling, skindstegt fisk og helt faste oste.

Vi anbefaler at åbne den en halv til en hel time før servering, helst ved 10-12 grader.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Matthiasson Chardonnay Linda Vista Vineyard
Din bedømmelse