2020

Gallina de Piel Mazapé Blanco

En unik skabning af en hvidvin fra Tenerifes vulkanske bjergskråninger!

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 499,00  DKK
  • Køb 12 og spar 499,00  DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 559,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
639,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
  3. Varenr.
    Varenr.
    0602.2020
  4. Land
    Land
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    12
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej

Til deres enkeltmarksvine har Gallina de Piel udviklet et sprog inspireret af det periodiske system, som med sine respektive elementer sætter billede på alt, hvad der spiller ind i tilblivelsen af den enkelte vin: Klima, årgang, jordbund, dyrkning og vinfremstilling plus det løse, og vi skal da også lige love for, at der er meget i spil.

I tilfældet Mazapé er der således tale om en unik skabning fra Tenerifes vulkanske bjergskråninger, hvor de lokale druesorter Gual og den senere høstede Vijariego indgår i en for resten af verden ukendt symbiose, der emmer af charme og kompleksitet!

Vinificering

I vinhuset behandles de to druesorter i første omgang separat: Gual lagres i betonæg i 4 måneder og omstikkes først efter gæringen for at fjerne det grove bundfald, hvorefter den holdes i kontakt med de fine gærrester (bærmen), der i den næste tid udskiller sig men stadig bidrager til vinens tekstur og rigdom.

Omvendt gæres Vijariego blanco direkte i fadet, hvor den efterlades på bærmen i 5 eller 6 måneder. Batonage (omrøring) foretages især i begyndelsen, indtil bærmen er stabiliseret for at undgå for megen reduktion.

Efter denne proces blendes de to druer og aftappes. Inden frigivelse lagres vinen 10 måneder i flasken.

Aroma og smag

I glasset fremstår vinens strågule farve bemærkelsesværdigt kraftfuld, hvilket alt sammen giver mening, når du dufter til den.

Aromaen er således enormt kompleks med mineralsk røget vildskab bag den blomstrede idyl og de tropiske frugtpræg - i praksis jasmin, ananas, fersken, der friskes op af citrusskal og fennikel. Dertil kommer duft af "brioche", søde krydderier og saltmandler fra lagringen.

På ganen indleder Mazapé knivskarpt, inden den midt på tungen folder sig ud afslutningsvis synes helt silkeblød og forunderlig. Eftersmagen er elegant og mineralsk med en enorm, næsten uventet dybde, der er det maksimale udtryk for "terroir" fra denne unikke lokation.

Serveringsforslag

En kæmpe oplevelse til røget fisk, grillede fjerkræ samt skaldyr serveret med masser af frisk koriander, hvidløg og eksotiske krydderier.

Vi foreslår, at du nyder den ved mindst 8 og op til 12 grader!

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Gallina de Piel Mazapé Blanco
Din bedømmelse