2020

Gallina de Piel Mimetic Tinto

Saftig jordbærfrugt og beherskede krydderier fører sig frem med panden højt hævet i denne charmerende tapas-spanier, hvor intensiteten og dybden ulmer under den polerede overflade. 

92 point - Decanter

91 point - Guía Peñín

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
Fra 119,00  DKK
  • Køb 12 og spar 119,00  DKK  26% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 139,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
160,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
  3. Varenr.
    Varenr.
    0605.2020
  4. Land
    Land
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    14,5
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  9. Primær Drue
    Primær Drue

Om Gallina de Piel Mimetic Tinto

Med undertitlen "Wild lost landscapes" refererer Mimetic til imitationen af den barske natur, der præger Calatayud og karakteriserer dens druer; her 98% Garnacha Tinta og 2% andre lokale druesorter som Monastrell og Provechón. Først og fremmest er der dog tale om en rank og imødekommende vin, der er let at nyde i hyggeligt selskab og har strukturen til at blande sig i mangfoldige gastronomiske sammenhænge.

Vinificering

I vinhuset gæres de fuldt afstilkede druer i tre uger forårsaget af den vilde gær fra marken.
Vinen har dernæst hvilet 6 måneder i cementtanke med jævnlig omrøring af gærresterne.

Aroma og smag

Dette giver en rank vin uden bitterhed og smag fra egetræsfade; en vin med fokus på druernes naturligt jordbær-, blomme- og blåbæraromaer med supplement fra tørret timian og måske en knivspids mynte i baggrunden.

På tungen fremstår den tør med en mild frugtsødme, en nænsom tanninstruktur og en veldoseret frugtsyre, der giver den liv og energi i eftersmagen.

Serveringsforslag

Vinhusets stjernesommelier David Seijas foreslår at nyde denne vin i uformelle rammer over en hyggelig snak og en lækker snack. Og så foreslår han ellers at servere den til den regionale specialitet Ternasco - Et stk. ungt lam serveret med ovnstegte kartofler.

Anmeldelser og point

92 point - Decanter, januar 2022

"A project from David Seijas, the former Head Sommelier at three-Michelin-starred restaurant El Bulli, Gallina de Piel's wines are all distinctively food friendly. This uplifting Garnacha from Calatayud used fruit from old bush vines, aged in concrete. Great mineral drive supporting the ripe red fruit."

91 point - Guía Peñín, maj 2022

"Colour: cherry, purple rim; Aroma: fruit expression, red berry notes, floral, spicy; Flavour: flavourful, fruity, good acidity, long.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Gallina de Piel Mimetic Tinto
Din bedømmelse