MOMBASA CLUB DRY GIN destilleres på Thames Destillery i London, der har fået den over hundrede år gamle opskrift fra briternes 'Mombasa Club' ved den kenyanske kyst, som siden kolonitiden har lokket britiske og internationale gæster med deres uovertrufne Gin & Tonics. I Spanien blendes ginen til sidst ned til de 41,5% alkohol, der er i flasken. Essensen af smagen skal findes i de 8 klassiske botanicals (Enebær, koriander, citrusfrugt, spidskommen, nelliker, angelikarod, kassiabark og anis), der udblødes i et korndestillat, som har gennemgået intet mindre 4 destilleringer. 24 timers udblødning senere foretages en femte destillering, denne gang på et klassisk kobber pot-still, hvormed de nyerhvervede botanical-aromaer bliver toneangivende i den færdige gin. Aroma: Aromatisk, dyb og fyldig. Enebær, spidskommen og nelliker giver en moden, sødmefuld og krydret aroma, mens bl.a. koriander fremmer syrlige, friske noter af limeskal og blomster. Smag: På tungen mærkes først en let sødme forfulgt af en fremtrædende enebærsmag. Dertil kommer tydelige noter af spidskommen, sort peber og nelliker. Det overordnede indtryk er modent og dybt, fyldigt og sødmefuldt og indgår derfor i en flot balance med den krydrede og urtede afslutning. En enebærdomineret gin som denne kommer bedst til sin ret i selskab med tonic med friske, citrus- og frugtdrevne noter med en kontrolleret bitterhed.
Skriv din egen anmeldelse