Navnet "Kalkstein" er ikke for sjov i denne sprøde og pragtfulde Riesling, der er lavet på udvalgte terroirs i kommunen Deidesheim med det til fælles, at de alle har et ekstremt højt indhold af kalksten i jorden. Dermed videregiver de håndhøstede Riesling-druer en finesserig, mineralsk, ja nærmest saltet smag og tekstur i vinen, der i vores øjne er tæt på at kunne måle sig med Mosbachers eftertragrede enkeltmarksvine men til en noget venligere pris.
Vinificering
I vinhuset er druerne dog presset og mosten gæret i store, neutrale egetræs-foudres, hvor den har fortsat sin nænsomme modning inden aftapning - ganske enkelt for at bevare den mest muligt uforstyrrede tilknytning til Riesling-druens karakteristiske frugtnoter og det kalkrige terroir, den er dyrket i.
Aroma og smag
Den færdige vin er tør med en beskeden antydning af frugtsødme. Med den første duftbølge fra glasset strømmer limeskal, appelsinskal og blomsterhonning opfulgt mere forsigtigt af flint og gule pærer.
På tungen frenstår Rieslings karakteristiske høje men balancerede syre, mens fornemmelser af salt og kridt giver en rug, prikkende tungefornemmelse og præger den langlivede, bævrende eftersmag.
Serveringsforslag
Vi foreslår at nyde vinen ved 8-10 grader, hvor den vil stå fornemt til både fisk, skaldyr, milde thai-inspirerede retter eller til kylling serveret med syrlig garniture og frisk salat på siden. Prost!