Om Georg Mosbacher Riesling Trocken VDP Pfalz
Flere år i træk har anmelderne været helt oppe at ringe over kvaliteten i denne basis Riesling fra Georg Mosbacher i Pfalz, der favner alle forholdene her i det sydlige Pfalz og derfor både er nem at nyde og spændende at gå på opdagelse i!
Høst og vinificering
Alle druerne kommer fra Mosbachers egne, økologisk dyrkede vinmarker tæt ved byen Deidesheim. Efter høst køres druerne omgående til vinhuset, hvor de presses til most. Mosten er derpå hældt på ståltank, hvor den både har gennemført en langsom gæring og nogle måneders lagring, før den er hældt på flaske det efterfølgende forår.
Aroma og smag
Den færdige vin er tør med en næsten parfumeret Riesling-næse af citrus og grapefrugt tilført et solrigt touch af bl.a. fersken og ananas samt et mineralske twist af knuste sten.
Smagen er saftig, frugtig, rank og koncentreret og holdes i balance af en perfekt afstemt og sprød syre, som dog opleves blødere end i de fleste Riesling-vine fra eksempelvis Mosel.
Serveringsforslag
Drik vinen som en luksuriøs aperitif eller til både ost, hvid fisk eller citronkylling, hvor frugten og syren til især sidstnævnte vil tilføje retten en saftig lethed og eksklusivitet. Prøv den også til blinis med stenbiderrogn, når sæsonen topper i februar og marts.
Vi anbefaler at nyde den ved 8-10 grader hver dag, året rundt!