Om Georg Mosbacher Riesling Ungeheuer GG
Toppen af Mosbachers tørre riesling-lineup kommer fra Ungeheuer-marken, der så langt tilbage som 1829 blev klassificeret som en af de allerførste og den dag i dag fremdeles få Großes Gewächs (Grand Cru)-vinmarker i Pfalz. Jordbunden lige her er overvejende saltholdig og basalt, hvilket i denne sydvendte form skaber potentiale for at lave Riesling med stor, frugtfyldt rigdom og mineralitet.
Aroma og smag
Vinen er i dag ved at være dejligt moden, når den står i glasset, hvilket kommer til udtryk i en fantastisk kompleks og mineralsk aroma af alt fra pære, abrikos, ananas, honning, mint og tørrede urter.
I smagen fornemmes Ungeheuer vinmarkens sandede og basaltrige undergrund ved en fantastisk levende og mineralsk syre, en citrusfrugtig friskhed og den klassiske cremede frugt fra Pfalz. Vinmager Sabine Mosbacher laver vine i sublim balance med et køligt snit i frugten og - i de bedste eksemplarer også stort lagringspotentiale. Ungeheuer kan således gemmes i op til 20 år fra høståret.
Serveringsforslag
Ungeheuer bør åbnes og iltes 2-3 dage før, for at få den fulde smagsoplevelse.
Anmeldelser og point
93 point - James Suckling, september 2018
"Fine, peachy nose with a hint of exotic fruit follows through to a rich yet delicately caressing palate. The finish is very elegant, but doesn't have the drive of the very best wines of the vintage. Drink or hold."
93 point - Falstaff Wine Magazine, november 2019
"Concentrated and smoky bouquet with peach, ripe apple and herbal notes. On the palate a powerful and compact structure, ripe fruit, good complexity, dense and also vivid phenolics. It has fullness and depth, good length and ageing potential."