Specifikationer
- Producent
- Type
- Varenr.0109.NV
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent12
- ØkologiskNej
Muga laver en lille smule Cava, mest for selv at have gode bobler at servere lokalt - men en lille smule eksporteres, og tak for det! Den tørre Conde de Haro Cava er lavet på de klassisk hvide Rioja-druer Viura og Malvasia fra nogle af Mugas ældste marker i samme område, som deres berømte Prado Enea kommer fra. Druerne høstes i små 15-kilos kasser, så de ikke bliver mast. Herefter laves et forsigtigt pres, så kun den reneste most (maks. 25%) bruges - akkurat som i Grand Cru Champagne! Første gæring i store egetræsfade og anden gæring i flasken, som man også kender det fra Champagne. Efter 14 måneder degorgeres vinen med minimalt dosage for at bevare så rent og sprødt et indtryk som muligt. Aroma og smagen er på den måde frisk og elegant med smækker brioche, citron, pære, grape og mynte. De små fine bobler giver vinen en nærmest cremet struktur sammen med den friske frugtsyre. Vi anbefaler at nyde vinen ved 7-9 grader inden for 4-5 år fra degorgering.
93 point og FREMRAGENDE - Din Vinguide, november 2020 Briochenoter i duften. FLot dybde og en seriøs cava med masser af karakter og dybde. Tør, lang afslutning. 91 point - James Suckling, juli 2019 This is a very vinous sparkling wine with sliced apples, pears and hints of lemons. Dry and bubbly, yet creamy and fine textured. Flavorful finish. Drink and enjoy.
Skriv din egen anmeldelse