2018

Muga El Andén de la Estación Crianza

Nyhed fra Muga! Klassikeren fra Rioja har fået en lillebror med lidt mere fokus på frugt men med mugas elskede charme helt intakt.

El Andén har fået lidt mindre tid på fad og lidt mere Garnacha, som gør den endnu mere drikkevenlig i de unge år.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 169,00 DKK
 • Køb 12 og spar 169,00 DKK  36% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 179,00 DKK  32% pr. stk.
1 stk.
262,50 DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0107.2018
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Drue
  Drue

Om Muga Crianza 'El Andén de la Estación'

Velkommen til Mugas første nye rødvin i 25 år - en blød og frugtbåren crianza med kæmpe drikkeglæde og massevis af muligheder!

Foran Mugas vinhus ved den gamle station i Aro holder et gammelt lokomotiv lastet med Muga-fade.
I gamle dage kørte toget herfra hele vejen til Bordeaux, og med El Andén de la Estación (platformen ved stationen) mindes Muga de dage, hvor vinkvaliteten i Frankrigs vin-mekka blev reddet af ung Rioja-vin. Sådan er det heldigvis ikke længere. Bordeaux kan klare sig selv, ung vin er atter hipt, og El Andén de la Estación rammer dermed direkte ned i tidens populære felt af drikkevenlige dråber, der stråler i gastronomisk selskab men også klarer sig forrygende i enerum.

Vinificering

Så hvad er hemmeligheden? Jo, den vildgærede Andén består af 65% Tempranillo og så hele 35% frugtig og saftspændt Garnacha, der på tungen udgør et blødere og mindre tanninholdigt makkerskab end Tempranillos normale Rioja-disciple. Derudover foregår vinens 14 måneders fadlagring på overvejende gamle, neutrale fade af fransk og centraleuropæisk herkomst. Dette er med til at afrunde oplevelsen af syre og tannin uden at stjæle fokus fra druernes primære frugtprofiler.

Aroma og smag

Ad den vej opstår en flot, transparent vin i det rubinrøde spektrum, der i næsen leverer kamp om opmærksomheden fra lige dele ribs, hindbær og syrlige kirsebær med flint og subtile krydderurter hvilkende bagved. Disse går igen i den middelfyldige og afrundede smag, hvor også milde noter af tobak melder sig i autentisk Muga-stil. Derudover fremstår både syre og tannin perfekt afrundet i selskab med et - for Rioja - sjældent touch af mineralitet.

Serveringsforslag

Denne vin er dermed som skabt til tapas-bordets alsidige indslag af kød, ost og grønt i alskens grader af intensitet og frekvens. Herjemme kan vi desuden anbefale at nyde den til en go' gammel omgang flæskesteg, julede fjerkræ såvel som pizza og lasagne.


Anmeldelser og point

90 point - Vinous, april 2021

"Dark ruby. Ripe red fruits, vanilla and pipe tobacco on the nose, with spice and woodsmoke nuances emerging as the wine stretches out. Gently sweet and supple on the palate, offering juicy cherry liqueur and spicecake flavors braced by a spine of tangy acidity. Smooth tannins add shape and subtle grip to the persistent finish, which leaves a warm red fruit preserve note behind."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Muga El Andén de la Estación Crianza
Din bedømmelse