2016

Muga Prado Enea Gran Reserva

Mugas mest klassiske vin og dén med den længste fadlagring hedder Prado Enea, og resultatet er gang på gang afgrundsdybt, komplekst og sofistikeret!

97+ point - Robert Parker

97 point - James Suckling

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
Fra 699,00  DKK
  • Køb 12 og spar 699,00  DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 789,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
899,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
  3. Varenr.
    Varenr.
    0104.2016
  4. Land
    Land
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    13.5
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  9. Primær Drue
    Primær Drue
  10. Stil
    Stil
    Kraftig & fyldig

Muga Gran Reserva-klenodiet med det baskiske navn er måske den mest klassiske vin i Muga-porteføljen, og i denne årgang overgår den sig selv!

Prado Enea består af 70% Tempranillo og sammenlagt 20% Garnacha, 10% Mazuelo og Graciano fra nogle af Mugas bedste terroirs i forhold til at lave langtidslagret vin. Således har Muga udvalgt et bredt arsenal af sydvendte skråninger i 550 meters højde tæt ved grænsen til Baskerlandet, hvor en ekstra kalkrig lerbund samarbejder med den høje solindstråling om at give kompleksitet og frugtintensitet til druerne.

Og netop kompleksitet og intensitet er nøgleordene i vinen, der samtidig udsender en kæmpe energi og livsglæde til alle sider omkring den!

Vinificering

Efter høst, som altid foregår ved håndkraft over mange omgange og over et bredt tidsspænd, gæres hvert plot på den naturlige gær i åbne gæringstanke. Vinen hviler derefter 12 måneder i store "foudres" af amerikansk eg skarpt forfulgt af 36 måneder i primært franske men også amerikanske egetræsfade i forskellige størrelser. Til sidst venter minimum 36 måneder på flaske, inden Prado Enea vurderes klar til frigivelse. Og den er hele ventetiden værd.

Aroma og smag

I glasset er vinen dyb, mørk rubinrød med en granatrød kant, hvorfra den sender sin ekstremt elegante og pompøst krydrede bouquet langvejs ud i æteren. Det være sig noter af kirsebær, blommer og solbær, der nærmester smelter helt og aldeles sammen med tørrede markblomster, friske champignon, tobak, vanilje, cedertræ og regnvåd skovbund fra den lange lagring.

På tungen og ganen er smagen saftig, viril og rank til trods for dens store mundfylde. Den har en enorm intens kerne, og den nærmest uendelige eftersmag følger alle nuancer til dørs med en enorm overbevisning og perfektion!

Serveringsforslag

Prado Enea er et klasse-match til langtidsbraiseret vildt, grillet lammekrone eller intense svamperetter til efterårstide.

Også lagringspotentialet i Prado Enea er stort. I vinmagasinet Decanter blev Prado Enea som testvinder, da de smagte årgang 2001 i 2021, mens de vurderede, at den ville smage storslået i mindst 10 år mere - bare lige for at sætte det hele i perspektiv.

Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med Prado Enea - en af Riojas helt store klassikere!


Anmeldelser og point

97+ point - Robert Parker's Wine Advocate, februar 2024

"The expressive, complex and nuanced 2016 Prado Enea Gran Reserva is a textbook traditional Rioja in the making. 2016 was a very elegant year, with aging potential, volume and very good acidity and freshness. It's full-bodied but fine-boned, has 14.5% alcohol, a pH of 3.6 and 5.25 grams per liter acidity. It has terrific balance, with all the components in the right proportion to age superbly in bottle. They have also been working on the selection of wood used. This wine matured in French and American oak barrels for three years, and the oak is super integrated. 127,808 bottles produced. It was bottled in January 2020. It was an exceptional year with volume and quality."

97 point - James Suckling, august 2023

"Complex aromas of dark fruit with violets, walnuts and chocolate. Classy. It's full-bodied with plush yet fine velvety tannins, and a precise and pointed finish. Juicy and savory. Tight finish. It's very long. This is beautiful now but will be even better in three or four years. Linear and vertical at the same time. Try after 2026."


96 point - Tim Atkin, januar 2024

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Muga Prado Enea Gran Reserva
Din bedømmelse