2017

Nicolas Rossignol Volnay 1.Cru Cailleret

92-94 point - Robert Parker's Wine Advocate

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Sommelierbetjening – vi guider dig
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
2017

Nicolas Rossignol Volnay 1.Cru Cailleret

Fra 1.795,00  DKK
  • Køb 12 og spar 1.795,00  DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 2.009,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
2.299,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Rødvin
  3. Varenr.
    Varenr.
    4816.2017
  4. Land
    Land
    Frankrig
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  8. Primær Drue
    Primær Drue
  9. Stil
    Stil
    Kraftig & fyldig

Så sart, så forfinet og dog så generøs:

Cailleret-marken er måske den bedste 1. Cru-mark i Volnay, og det ler- og kalkholdigt skrånende terroir leverer således Pinot Noir-druer til én af Nicolas Rossignols med perfekt afstemte vine, hvis du spørger os.

Nicolas Rossignol arbejder med minimal intervention for at lade terroiret skinne igennem, og han insisterer på at høste ved fuld modenhed, hvilket giver vinene storhed og intensitet som få andre Bourgogner - ganske som her.

Aroma og smag

I næsen kan den til at begynde med sammenlignes med den anden Volnay 1. Cru-vin - Chevret - takket være sin luftige elegance og dog komplekse bouquet af dybrøde kirsebær (moreller) og lyse, elegante hindbær, der dog har mere dybde og en endnu større spektrum af blomster, krydderier, svampe og skovbund.

Smagen synes på sin vis også mere let og luftig, selvom den varer længere. Dens struktur er silkeblød med en delikat balance mellem frisk syre, fine tanniner og en super lang og elegant afslutning, der strækker sig langt ud over hele tungen.

Serveringsforslag

Vi foreslår at servere Cailleret ved 14-16°C i store Bourgogneglas - gerne efter en times tid på karaffel, selvom den i kraft af sin alder er mere drikkemoden end de fleste andre nyligt frigivne Bourgogner.

Vinen kan nydes med retter som braiseret svineskank, svamperisotto, fuglevildt eller modne oste med syrligt kompot. Den har også et fremragende lagringspotentiale og vil udvikle endnu større kompleksitet over tid.

Anmeldelser

92-94 point - Robert Parker's Wine Advocate, januar 2019

"The 2017 Volnay 1er Cru Les Caillerets is one of the purest, most fragrant wines in the cellar, unfurling in the glass with aromas of rose petals and potpourri that mingles with sweet fruit tones of cherry and raspberry. On the palate, it's medium to full-bodied, satiny and supple, with a lovely line of acidity, a fine-grained chassis of tannin and a beautifully defined finish."