2022

Philippe le Hardi Bourgogne Côte d'or "Pressonnier"

Med druer fra én eneste mark placeret klods op af Gevrey-Chambertin får du i denne Pinot Noir en moden, raffineret og statelig vin, hvor slægtskabet med Gevrey ikke fornægter sig!

4,0 - Vivino

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Sommelierbetjening – vi guider dig
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
2022

Philippe le Hardi Bourgogne Côte d'or "Pressonnier"

Fra 199,95  DKK
  • Køb 6 og spar 199,95  DKK  47% pr. stk.
1 stk.
375,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Rødvin
  3. Varenr.
    Varenr.
    4786.2022
  4. Land
    Land
    Frankrig
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  8. Primær Drue
    Primær Drue
  9. Stil
    Stil
    Frugtig & saftig

Philippe le Hardi Bourgogne Côte d'Or er en dejlig vin på 100% Pinot Noir lavet fra fra én eneste (snart økologisk) mark - Lieu-dit Pressonnier - der grænser direkte op til kongekommunen af Rød Bourgogne; Gevrey-Chambertin. 

Det kan man begræde eller man kan vende det til en fordel, da prisen dermed også er en hel del lavere, end hvis grænsen havde været trukket 100 meter længere mod syd. I praksis er jordbundens røde ler og dertil føjede kalksten nemlig den samme på begge sider af grænsen, hvilket giver masser af stor accent, der med dybe, rå og dog velpolerede toner kunne lyde som en fra Gevrey.

Vinificering

I den mere tekniske ende høstes druerne ved håndkraft fra i alt 1,22 hektar og nedkøles i vinhuset i ca. 5 dage, inden gæringen sættes i gang.

Efter gæringen lagres vinen 14 måneder på egetræsfade (15% nye).

Aroma og smag

Stilmæssigt forener denne vin således liflighed og rafinnement med netop kant og dybde som man kender det fra Gevrey. I næsen afsløres Pinot Noir-druens karaktér omgående med sin friske jargon af syrlige kirsebær og blåbær tilsat appelsinsaft, lakrids, stegte svampe, sort the og frisk pibetobak.

På tungen er vinen kraftigere med en markant, gastronomisk fordrende tanninstruktur indhyldet i Philippe le Hardis allestedsnærværende aura af uproblematisk lethed, hvis der da er noget, der hedder det. Syren er frisk og afslutningen langvarig i dens behageligt afrundede form.

Serveringsforslag

Vi foreslår at nyde denne form for Pinot Noir til mad - og gerne det lidt uartige af slagsen i form af f.eks. rosastegt kalvekød med svampesauce eller fransk-inspirerede simreretter med eller uden kød.

Prøv den også til rødvinsbraiserede svinekæber eller - mere simpelt - til krydrede pølser, vellagrede skinker og sorte oliven fra charcuteribrættet.