- Producent
- Type
- Varenr.4771.2021
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- ØkologiskNej
- Primær Drue
- StilFrugtig & saftig
Philippe le Hardis sydvestvendte monopolmark "Clos de la Chaise Dieu" i Saint-Aubin er kendt for sin veldrænede jordbund af kalksten, ler og sand, der tillader vinstokkenes rødder at stikke dybt efter vand. I bytte får de en årelang kølighed, der selv i de varmeste år byder på elegant, lokalt forankret Chardonnay i hele sin essens.
Vinificering
I vinhuset presses de håndhøstede druerne nænsomt, hvorefter mosten hældes til gæring - 50% i brugte barriques og 50% i ståltanke. Temperaturen holdes i hele processen nede på 20-22 grader for at bevare og optimere på Chardonnay-druernes fineste, mest delikate sider. Efter endt gæring bliver vinene liggende på de fine gærrester med jævnlig omrøring (battonage) i hhv. fad og tank indtil den efterfølgende sommer.
Aroma og smag
Tag nu et øjeblik, luk øjnene og træk vejret: Oplevelsen, der nu følger, er dyb med mange små, finesserige indspark af friske grønne æbler, saftige citroner, søde ferskner, et pift tropisk mango og dertil et subtilt strejf af vanilje og hasselnødder fra fadlagringen.
På ganen afslører det lag af kompleksitet, der kombinerer en silkeblød tekstur en, sprød syre og sten-associerende mineralitet, der viser vejen gennem den smagsmættede afslutning.
Serveringsforslag
Til middags- eller frokostbordet beder vi dig nu engang gøre dine forestillingsevner klar. Se for dig et fad med frisk fisk og skaldyr, cremede pastaretter eller endda en krydret gedeostsalat. Denne vin komplementerer ikke kun retten men tager hele madoplevelsen til et højere niveau.
Vi foreslår, at du serverer den ved 8-10 grader inden for 7-8 år fra høståret.