- Producent
- Type
- Varenr.4789.2021
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- ØkologiskNej
- Primær Drue
- StilFrugtig & saftig
I Côte Chalonnaise syd for Côte d'Or ligger kommunen Mercurey og deri den 5,9 hektar store og sydøstvendte 1. Cru-mark "Les Puillets", der er beplantet med Pinot Noir-vinstokke fra hhv. 1961 og 1973. Vinen derfra er altid blød og frugtbåren med en dejlig energi fra den hårde kalkstensjord, hvilket gør den til et af de bedste køb for Bourgogne Pinot Noir i dette prisleje.
Cotes Chalonaise er et lille stykke af Bourgogne man ikke møder så ofte, men tag ikke fejl. Her er masser af fremragende bekendtskaber som kan bide skeer med de mere berømte og kostbare nabo kommuner længere nordpå.
Les Puillets er en lille 1. Cru mark, på blot 1,37 ha, som ligger i det nordvestlige hjørne af Mercurey med de klassiske sydøstvendte skråninger, der giver de største og mest koncentrerede vine. Her er tale om en af de bedste marker i området, der producerer vine med flot frugt fedme og balanceret syre.
Vinificering
Les Puillets dyrkes - som alt under Philippe le Hardi i tråd med en lang række bæredygtighedsprincipper, og arbejde såvel som høst i udføres alt sammen ved håndkraft. I vinhuset er druerne gæret i åbne gæringstanke og dernæst lagret 18 måneder på egetræsfade (barriques) - de 30% helt nye bestående lysristet, fransk eg.
Aroma og smag
En fantastisk og dyb rubinfarve følger i glasset, hvorfra vinen sender en kraftfuld bouquet af brombær, kirsebær, svampe, krydderurter samt friskkværnede kaffebønner og eksotiske krydderier fra fadlagringen.
Sammenlignet med Philippe le Hardis "almindelige" Mercurey er smagen lidt mørkere og med en del flere tanniner, hvilket giver fylde og muskulatur på bagtungen. I sin helhed er den dermed homogen, velafbalanceret, kraftfuld og raffineret. Den afsluttende finale er lang og fængslende og spækket med potentiale.
Serveringsforslag
Denne vin er i særdeleshed en madvin, herunder til indbagt mørbrad, grillede fjerkræ og simreretter med massevis af svampe.
Hvis du vil drikke den nu, anbefaler vi dig at ilte den først - enten ved at åbne flasken dagen i forvejen eller alternativt ved at hælde den på karaffel i en times tid før servering.
Serveringstemperatur: 15-17 grader.