2021

Philippe le Hardi Mercurey Rouge "Vieilles Vignes"

Dejlig frugtbåren Pinot Noir fra Mercurey, der samler på kirsebær, jordbær og sågar røde æbler i dens indbydende duft og runde, drikkevenlige smag.

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Sommelierbetjening – vi guider dig
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
2021

Philippe le Hardi Mercurey Rouge "Vieilles Vignes"

Fra 249,00  DKK
  • Køb 12 og spar 249,00  DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 279,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
319,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Rødvin
  3. Varenr.
    Varenr.
    4787.2021
  4. Land
    Land
    Frankrig
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  8. Primær Drue
    Primær Drue
  9. Stil
    Stil
    Frugtig & saftig

I området syd for Côte d'Or ligger Côte Chalonnaise og deri Mercurey, der er blandt de største appellationer i hele Bourgogne. Vinmarkerne i denne - efter Bourgogne-standarder - prisvenlige kommune ligger på mergel-  og kalkstensjordbund, hvilket typisk resulterer i vine med et rundt og generøst udtryk, der er svært ikke at blive optaget af.

Vinificering

I dette konkrete tilfælde er marken dyrket i tråd med en lang række bæredygtighedsprincipper og druerne plukket ved håndkraft. I vinhuset er de gæret i åbne gæringstanke og dernæst lagret 12 måneder - ca. 50% på ståltanke og de øvrige 50% på brugte egetræsfade. Til sidst er vinen fra de to beholdertyper stukket sammen og hældt på flaske.

Aroma og smag

Den færdige vin er funklende klar, rubinrød og udtryksfuld med en frugtbåren duft i det "mellemrøde" spektrum af kirsebær, jordbær og sågar røde æbler med tørrede urter, lakrids og ristede nødder i baggrunden. På tungen rammer den blødt og rundt, velstruktureret og med fine tanniner og en frisk syre, som byder ind med den der saftige og drikkevenlige afslutning, vi er mange, der elsker Philippe le Hardi for.

Serveringsforslag

Server den let afkølet (14-16 grader) eller endda endnu køligere på terrassen på en sommerdag.

Alternativt kan du nyde den til mad, herunder både grøntsagstærter, pastaretter, fjerkræ og svinemørbrad. I det mere eksotiske hjørne kan du ogås prøve den til en medium-spicy omgang Chili con Carne, hvor krydderierne bringer Pinot Noir-druens mest frugtige sider frem.