2021

Philippe le Hardi Meursault Blanc "Les Chevalières"

Underspillet, harmonisk og uforligneligt kompleks: Denne 1. Cru Meursault har det hele også lidt til, når den først kommer i gang!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 919,00  DKK
 • Køb 12 og spar 919,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 1.029,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
1.179,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4776.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 8. Primær Drue
  Primær Drue
 9. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Skjult i dybet af jorden i Nuits-Saint-Georges kommer den hårde Comblanchien-kalksten i Meursault op til overfladen, hvilket giver vanvittigt gode betingelser for hvidvinsprokuktion. Værre bliver det ikke just på enkeltmarken "Les Chevalières", hvor denne vin i vores optik får usædvanlig meget karaktér og også finesse for Meursault.

Vinificering

Marken er i dag under konvertering til økologi, og opbindingsmetoderne tilsigter i dag at give druerne mere skygge end tidligere. Ved høsttide foregår alt selvsagt ved håndkraft i bestræbelserne på kun at bringe det bedste af det bedste ind i kælderen.

Her køles druerne ned inden presses druerne til most, som derpå hældes til gæring og efterfølgende lagring i franske barriques - heraf 30% nye, let toastede egetræsfade af allerhøjeste kvalitet.

Aroma og smag

I glasset er vinen rank, sprød, frisk, fyldig, kompleks, intens og letløbende - det hele på samme tid og uden at det ene træder det andet over tæerne.

Aromatisk drives den af kandiserede citroner, blomsterhonning, æbler, de saftigste gule ferskner, saltede mandler, toast og bagværk.

På tungen gælder alt det ovenstående i en langstrakt totaloplevelse, der udvider sig og medbringer nyheder for hver tår, du får.

Serveringsforslag

En udsøgt gastronomisk vin, hvor Philippe le Hardis evindelige touch af letløbende frisind aldrig forsvinder. Derfor kan du snildt nyde den uden mad, skønt vi på det varmeste kan anbefale den til både fisk, stegte skaldyr, risotto og sågar eksklusive udskæringer af gris og kalv.

Vi foreslår at nyde den ved 10-12 grader i op til 20 år fra høståret, og muligvis også længere endnu...

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Philippe le Hardi Meursault Blanc "Les Chevalières"
Din bedømmelse