- Producent
- Type
- Varenr.0575.NV
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent11.5
- ØkologiskNej
Flot Cava fra området Alella beliggende nord for Barcelona. Lavet på de lokale druesorter Macabeo, Parellada og Pansa Blanca og vinificeret efter den klassiske metode fra Champagne. Lys farve med et grønt strejf, meget aromatisk, frugtagtig og intens i smagen og med fine langvarige bobler. Velegnet som aperitif, men også god i selskab med fisk/skaldyr, charcuteri og krydret mad.
Anmeldelser og point
5 stjerner - Flaskehalsen:
"De klassiske spanske bobler går under betegnelsen Cava. Og hvis de også hedder ’brut’, så er de i den tørre udgave. Det er denne, der dog samtidig er relativt let i både smag og alkoholprocent, for den holder 11,5% i sin ret lyse kulør, der bliver toppet med et flot kridhvidt skum. Duften er god og fyldig, og der er en charmerende og fin smag i den. Boblerne er blide og tilstedeværende, uden at springe forvildede rundt i munden, og det betyder at den afdæmpede syre får lov at folde sig ud i god forening med den fyldige smag. Det er ret fint afstemt, men selvfølgelig er vi i den friske afdeling, hvis vi sammenligner med søde italienske Asti’er. Men der er flere bløde nuancer, end hvis vi taler de tørreste cava’er."
Top 10 - Ekstrabladet
"Én af de 10 bedste bobler til under 100 kr. i Ekstra Bladets artikel fra marts 2015: 'De 10 bedste bobler til under 100 kr.' 4 stjerner - Ekstra Bladet: Meget lys. Gærede toner i duften. Knastør, pærer, æbler og tørstof. Fine bobler og en mediumlang vedvarende eftersmag. - Thomas Rydberg, Ekstra Bladet, December 2014"
4,5 / 6 stjerner - Berlingske Tidende
"Pæn og ren cava med citrus og syltet æble kun ganske let krydret. Sprød og syrlig mund. Feltets bedste cava, men også den dyreste. Fire og en halv stjerne." - Søren Frank, Berlingske Tidende, December 2014
Anmeldelse i Mad & Bolig - match til nytårsmenuen
"Bagt torsk med estragon og hvidvinssauce': Cava med livlig mousse, aromatisk duft af sødmefuld frugt. Tør uden at snerpe og med en god mundfylde og en frisk citrussyre til slut. God balance." - Malene Smidt Hertz, Mad & Bolig, December 2013