Parxet Cava Cuvée 21 (ØKO)

Økologisk Brut Cava, der smager skønt af frisk frugt og nødder. Og så er den hverken sød heller knastør og derfor ideel som aperitif til alskens receptioner og middage.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
150,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0576.NV
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  11.5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja

Om Parxet Cava Cuvée 21

Parxet ligger i det lille vindistrikt Alella nord for Barcelona, hvor de er ved at omlægge alle deres marker til økologi. I takt med at de bliver certificeret, ryger druerne i denne tørre og elegante cava, der er tør men stadig dejligt blød og med en herlig, fin mousse.

Dyrkning og vinificering

Bortset fra økologien er alt lavet på klassisk manér på de typiske cava-druer, Pansa Blanca, Macabeo og Parellada. Druerne håndplukkes fra de forskellige marker og de hele drueklaser gærer i ståltanke med en konstant temperatur på 16 grader. I flasken andengærer vinen efter den klassiske metode og ligger så 21 måneder med gærresterne, deraf navnet Cuvée 21.

Aroma og smag

Vinen har et flot grønligt skær, fine delikate bobler og en elegant aroma af bl.a. grønne æbler, kvæde, frisk lyst brød og saltede mandler. Smagen er mediumfyldig og tør med en fin mousse, en afrundende sødme og en fin balance mellem elementerne, der præger oplevelsen fra start til slut.

Serveringsforslag

Alt i alt er Parxet Cuvée 21 således en lækker mousserende vin, der er til at forstå og som er oplagt at drikke aperitif i selskab med salte snacks og canapéer eller blot til hygge.

Vi anbefaler servering ved 8-10 grader.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Parxet Cava Cuvée 21 (ØKO)
Din bedømmelse