2023

Patrick Pestre Bourgogne Rouge

Klassisk Bourgogne Rouge med charme, kølig sjæl og masser af røde bær.

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Sommelierbetjening – vi guider dig
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
2023

Patrick Pestre Bourgogne Rouge

Fra 199,00  DKK
  • Køb 12 og spar 199,00  DKK  23% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 253,12  DKK  2% pr. stk.
1 stk.
259,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
    Patrick Pestre
  2. Varenr.
    Varenr.
    4837.2023
  3. Land
    Land
    Frankrig
  4. Område
    Område
  5. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  6. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  7. Primær Drue
    Primær Drue

Om Patrick Pestre Bourgogne Rouge

Patrick Pestre er et relativt nyt vinhus i Bourgogne med det gamle mindset. I generationer har familien solgt sine druer til naboerne, men i nyere tid foreslog sønnen, at de skulle producere deres egne vine. Det har ført til 7 forskellige vine i Laudrup Vins sortiment - bl.a. denne Borugogne Rouge på 100% Pinot Noir fra marker i Hautes-Côtes de Beaune - et område, hvor vinene har autenticitet og en bourguntisk nerve til en pris, hvor de fleste kan være med. 

Vinificering

Efter håndhøst presses druerne nænsomt, hvorefter gæringen finder sted i temperaturkontrollerede tanke, så frugtens fine aromaer bevares og tanninerne holdes elegante. Vinen modnes derefter i brugte og neutrale egetræsfade, som giver et let fadpræg – struktur og dybde i stedet for overvældende eg – før aftapning uden at miste sin friske Pinot-charme.

Aroma og smag

Næsen inviterer med røde kirsebær, friske jordbær og tranebær, elegant krydret med lidt tørrede urter og en snert skovbund. Smagen er medium fyldig, saftig med en rank syre der balancerer frugten smukt og giver liv. De finkornede tanniner kilder let med uden at overdøve, og eftersmagen er vedvarende, hvor jordnær mineralitet og røde bær smelter sammen i harmoni.

Serveringsforslag 

Denne Bourgogne Rouge fra Patrick Pestre gør sig fremragende til den stegte kylling med rosmarin og rodfrugter, svinemørbrad med timian-smør eller grillede portobellosvampe. I det lettere grønne køkken klarer den også fint ovnbagte rødbeder med gedeost og valnødder.

Servér den ved 14–16 grader, og nyd den ung for dens friske røde bær-charme eller gem den et par år, hvis du vil have lidt ekstra dybde.