2022

Paul Cherrier Sancerre Blanc

Frisk, sprød og spændende Sauvignon Blanc fra Sancerre i en så stensikker stil, der får skaldyrene til at juble og solen til at skinne. 

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
309,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4620.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Paul Cherrier Sancerre Blanc

Vinmager Stéphane Cherrier sælger en god del af sin frugt til andre producenter og gemmer kun det bedste til sig selv. Dermed er selv denne "basis"-Sancerre på et utroligt højt niveau, hvor de mange timers kælen for stokkene i marken og vinen i vinhuset fremstår alt andet end forgæves.

Vinificering

Vinen består af 100% håndhøstede druer fra Cherriers egne 15-30 år gamle Sauvignon Blanc-stokke ved landsbyen Verdigny. Straks efter ankomst til vinhuset er druerne blevet presset, og mosten har derpå gennemført sin gæring på naturligt gær med efterfølgende 6 måneders modning - begge dele i ståltanke for at undgå kontakt med ilt, hvormed druernes egen frugtige sprødhed bedst muligt følger med hele vejen over i den færdige vin.

Aroma og smag

I aromaen udmynter dette sig i indbydende noter af hvide blomster, æbler, pærer, citrusfrugter, nektariner og nyslået græs. Samtidig er følelsen på tungen let og livlig med et tydeligt mineralsk og flintet, kridt-agtigt præg, der også i eftersmagen fornemt komplimenterer de samme aromaer, som opleves i næsen.

Serveringsforslag

Klassisk Sancerre som denne er intet mindre end en formidabel ledsager til kølige skaldyrs- eller fiskeforretter, sprøde salater med olie-eddike-dressing eller til blandede retter på frokostbordet. Vi anbefaler at servere den ved 7-9 grader inden for dens fire første leveår.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Paul Cherrier Sancerre Blanc
Din bedømmelse