2020

Paul Cherrier Sancerre Blanc

Udsolgt

Frisk og sprød sauvignon blanc fra Sancerre

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
238,00 DKK
 • Køb 6 og spar 229,00 DKK  4% pr. stk.
 • Køb 12 og spar 219,00 DKK  8% pr. stk.

Vinmager Stéphane Cherrier sælger en god del af sin frugt til andre producenter og gemmer kun det bedste til sig selv. Dermed er selv denne basis-Sancerre på et utroligt højt niveau, hvor de mange timers kælen for stokkene i marken og vinen i vinhuset fremstår alt andet end forgæves.

Vinen består af 100% håndhøstede druer fra Cherriers egne 15-30 år gamle Sauvignon Blanc-stokke ved landsbyen Verdigny. Straks efter ankomst til vinhuset er druerne blevet presset, og mosten har derpå gennemført sin gæring på naturligt gær med efterfølgende 6 måneders modning - begge dele i ståltanke for at undgå kontakt med ilt, hvormed druernes egen frugtige sprødhed bedst muligt følger med hele vejen over i den færdige vin. I aromaen udmynter dette sig i indbydende noter af hvide blomster, æbler, pærer, citrusfrugter, nektariner og nyslået græs.

Følelsen på tungen er let og livlig med et tydeligt mineralsk og flintet, kridt-agtigt præg, der også i eftersmagen fornemt komplimenterer de samme aromaer, som opleves i næsen. Klassisk Sancerre som denne er intet mindre end en formidabel ledsager til kølige skaldyrs- eller fiskeforretter, sprøde salater med olie-eddike-dressing eller til blandede retter på frokostbordet. Vin anbefaler at servere den ved 7-9 grader inden for dens 4 første leveår. 

5 stjerner - Ekstra Bladet
"Fyldig og ganske intens med stikkelsbær, citrus og et lidt flintet præg i smagen. Flot balance omend jeg savner en smule mere syre. Pæn frugtig afslutning."

Specifikationer
 1. Producent
  Producent
  Paul Cherrier
 2. Type
  Type
  Hvidvin
 3. Varenr.
  Varenr.
  4620.2020
 4. Område
  Område
  LOIRE
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Paul Cherrier Sancerre Blanc
Din bedømmelse