2023

Pencarrow Sauvignon Blanc

Frisk, fattet og alligevel super aromatisk Sauvignon Blanc, der ifølge vores - og anmeldernes - ganer leverer noget af New Zealands bedste hvidvin til prisen! 

 

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 129,00  DKK
 • Køb 12 og spar 129,00  DKK  24% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 148,75  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
170,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  6017.2023
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Pencarrow Sauvignon Blanc

Bag Pencarrow står Palliser Estate fra Martinboroughs bløde bakker på nordøens sydøstlige spids, hvor de grønne marker efterhånden allesammen dyrkes økologisk. Fra de yngste af disse marker kommer denne charmerende Sauvignon Blanc.

Vinificering

Som med størstedelen af aromatisk og frisk hvidvin gærer denne vin på ståltanke med en kort efterfølgende lagring på (og omrøring af) gærresterne for at give lidt mere krop og kompleksitet inden frigivelsen, der finder sted det efterfølgende forår, altså vores efterår.

Aroma og smag

Aromaen er på mange måder klassisk New Zealand med massevis af tropiske og florale noter men også med citrus og et mere grønligt og urtet præg som ofte fundet i Loire. Således leverer noter af hyldeblomst, guava og passionsfrugt en delikat og moden sødmefuldhed på den ene side - fornemt suppleret af citroner samt grønne noter af lime, stikkelsbær og græs på den anden.

Smagen er rund og rar for Sauvignon Blanc og holdes oppe af en vigtig livlig og velafstemt frugtsyre, mens eftersmagen sprudler af saft og energi.

Serveringsforslag

Vi anbefaler servering 4-5 år fra høst ved 8-10 grader. Det kan ske selskab med nærmest alt godt fra havet, ikke mindst skaldyr ledsaget af sprøde salater. Prøv også til lyst kød med lette saucer eller til ikke alt for spicy fortolkninger af ægte mexicanske tacos med masser af koriander og lime-saft.


Anmeldelser og point

95 point - Decanter, september 2022

"Delicate, floral and refined, with acaia honey and buttercups. Racy acidity and layers of complexity; a fresh and buoyant wine."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Pencarrow Sauvignon Blanc
Din bedømmelse