2020

Pingus - Dominio de Pingus

Vinen, der ikke behøver nogen præsentation - i hvert fald her i Danmark. Tag godt imod Peter Sissecks mesterværk - fra gamle, biodynamiske Tempranillo-stokke i Ribera del Duero - the one and only: PINGUS!

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Sommelierbetjening – vi guider dig
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
2020

Pingus - Dominio de Pingus

1 stk.
9.295,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Rødvin
  3. Varenr.
    Varenr.
    0417.2020
  4. Land
    Land
    Spanien
  5. Område
    Område
    Ribera del Duero
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    14
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  9. Primær Drue
    Primær Drue
    Tempranillo
  10. Stil
    Stil
    Kraftig & fyldig

Om PINGUS

Det er sjældent, vi kaster os ud i at sælge vin, vi ikke selv importerer. Men Peter Sisseck er ikke som de andre - slet ikke set med danske øjne. Og når man får muligheden for at handle med en af verdens mest ikoniske rødvine, er det med at gribe den. 

Og her er den så:

Pingus, den tæt på ubeskrivelige vin, der allerede i sin første årgang fik jorden til at ryste under alle spanske vinproducenter og vinanmeldere, der grinede af hans "gammeldags" filosofi, indtil de smagte den og fik vendt op og ned på alt, hvad de troede muligt i Ribera del Duero.

Den blev vurderet til 96-100 point af "the man himself", Robert Part Parker Jr, der kaldte den "the greatest young red wine I have ever tasted from Spain". Siden da har den ikke én, to, tre eller fire men 5 gange(!) scoret de tæt på uopnåelige 100 point i netop Parker's Wine Advocate, og det er svært at argumentere imod, når Peter Sisseck ikke kaldes vinmager men "vinmagiker". Også selvom Sissecks arbejdsgang kredser om det mest jordnære, der findes:

Pingus er således skabt ud fra de menneskelige sanser. Det handler ikke om teorier og teknologi, det handler om at kunne se, smage, lugte og føle. Og det handler om at arbejde sammen med naturen, at lytte til den, lære at aflæse den og styrke dens processer frem for at modvirke dem.

Mens verden blev mere og mere industrialiseret, gik Sisseck altså den modsatte vej væk fra monokultur, pesticider og herbicider. Det er der i dag meget få af de allerstørste vinproducenter der gør, men i 1990’erne var det ikke just noget, der kunne imponere de lokale, der mente, at manden måtte være gal – lige indtil de smagte vinen...

Når Peter Sisseck benytter sig af teknologi, sker det ironisk nok udelukkende til at føre for, at der i andre aspekter netop skal anvendes så lidt teknologi som overhovedet muligt.

I vinhuset træder Sisseck et skridt tilbage - for hvert år en smule længere end det forrige, mens mosten fra Tempranillo-druerne af sig selv påbegynder den lange, naturlig gæring baseret på den vilde gær fra druerne, der jo oprindeligt kommer markerne, jorden. Hans sted, hans terroir. 

Da han startede, benyttede Sisseck desuden udelukkende franske egetræsfade i stedet for de amerikanske, som var de almindelige i området. I de år, der er gået, er andelen af nye fade imidlertid blevet mindre, ja de seneste årgange har det ligefrem været helt slut med nye fade, hvilket må siges at være en kontrast til de 100% nye fade i første årgang. I stedet anvendes i dag franske 228-liters fade, som er blevet brugt til Flor de Pingus en enkelt gang, og i 2020 trådte Peter så igen på fad-bremsen. En del af vinen forblev således oppe i de store 2.000-liters fade i alle 21 måneder.

Dermed er stilen endnu mere stedspecifik og autentisk end nogensinde før.

Lad opvisningen begynde.

Anmeldelser og point

99 point - Robert Parker

"The bottled 2020 Pingus has settled, and the strong Mediterranean accent that was quite strong early on seems to have calmed down. The wine shows more of the serious Pingus character and is harmonious, balanced and elegant, perhaps because of the time it spent in oak vat (starting this year, it is not only in barrique). It feels very complete and intense but without weight or heaviness, and the fruit shows very clean and focused. Peter Sisseck compared it with the 2000, a wine that for him transcends the vintage; it showcases the balance (wines like 1996, 2000, 2012, 2016 and 2018). The quality of the tannins is stunning, which make the wine very elegant and balanced, and it has good freshness (even some red fruit!). This is exceptionally good, but somehow my heart didn't beat like with the wines he compared them with... 7,500 bottles were filled in July 2022."

98 point - James Suckling

"Intense yet subtle aromas of crushed stone, dried violets and sweet berries such as blackberries. Ink undertones. Full-bodied and very powerful with black chocolate, hazelnut and lovely tannins that go on for minutes. Bitter chocolate at the end with hints of coffee. Harmonious and structured. Needs four to five years to open, but will last beautifully for decades. Try after 2027."