Specifikationer
- Producent
- Type
- Varenr.0604.2021
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent14,5
- ØkologiskNej
- Drue
Om Gallina de Piel 'Pinkgall' Rosado
Tre varianter af Garnacha (Grenache) finder vej ned i denne nyfortolkning af en rosé fra Spaniens samtidigt mest traditionsbårne område på roséfronten. Dette område er i nordspanske Navarra, hvor Garnacha både findes i blå, grøn og grå og til sammen giver denne vin, der er ganske pink!
Vinificering
I vinhuset bliver druerne til vin via 4 timers koldmaceration, hvilket i al sin enkelthed går ud på, at mosten inde i druerne først udtrækker lidt smagsmæssig "kant" fra skallerne, inden alle druernes presses og gæres ved ned til 16 grader i 20 dage. Den unge vin hviler derefter tre måneder på de bundfældne gærrester for at opbygge en ekstra grad af kompleksitet, inden den hældes fra ståltankene og videre på flaske.
Aroma og smag
Den endelige vin er eksemplarisk sprød, frisk og frejdig med kælne hilsner til røde bær (jordbær, hindbær...), citrusfrugter og nænsomme krydderurter samt blomster i næsen.
På tungen er den tør og "vertikal" med afrundede kanter og en dejligt oplevet frugtsødme i eftersmagen, der billerer med sin dirrende frugtsyre fra først til sidst.
Serveringsforslag
Stjernesommelier David Seijas foreslår, at nyder denne vin i uformelle rammer over en hyggelig snak og en lækker snack. Og så kan du i øvrigt passende prøve den til stegte peberfrugter fyldt med torsk og bechamelsauce.
Han anbefaler desuden at nyde vinen ved 10-12 grader.
Skriv din egen anmeldelse