- Producent
- Type
- Varenr.5135.2019
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent14.5
- ØkologiskNej
- Drue
Om Pio Cesare Barbaresco
Pio Cesares Barbaresco er altid et fortrinligt billede på Pio Cesares formåen i Barbaresco, nærmere bestemt Il Bricco og San Stefanetto-markerne i Tresio-kommunen, der ligger højere end områdets andre to kommuner. Samtidig ligner jordbunden til forveksling den i Barolos Serralunga d´Alba, og vinen har derfor meget af den samme karaktér men opnår hurtigt en endnu mere fløjlsblød struktur.
Høst og vinificering
Druerne til vinen høstes som altid ved håndkraft og kan derfor allerede i vinmarken sorteres benhårdt, inden turen går til vinhuset med afstilkning af klaserne og gæring i temperaturkontrollerede ståltanke med skindkontakt i 25-30 dage. 35% af vinen lagres derefter i små barriques (225 liter) af nyt fransk egetræ i 30 måneder. De resterende 65% lagres på store 2000-liters egetræsfade (botti) af fransk egetræ, hvorefter vinen er tappet på flaske og har hvilet yderligere et halvt års tid i Pio Cesares kældre indtil frigivelsen.
Aroma og smag
Vinen har en flot farve med en teglstensrød kant, der matcher dens Barbaresco-suveræne aroma af roser, jordbær, blommer, tjære, orangeskal, skovbund og tørrede krydderurterl.
På tungen breder der sig straks en rank, rød frugt i en cremet tekstur og i eftersmagen god syrestruktur, der også lover helt forrygende for vinens liv på den lange bane. Med Nebbiolo kommer man ikke uden om de kraftige tanniner, skønt de er fine og i flot balance. Derfor fortjener denne Barbaresco at blive serveret i selskab med god mad af de bedste råvarer, som det vil fremgå af eksemplerne nedenfor.
Serveringsforslag
Servér vinen til cremede pastaretter med stegte svampe og salvie, måske centreret om et stykke grillet kalv eller til gode udskæringer af oksekød serveret med rodfrugter. Vinen bør iltes 3-4 timer før servering og kan gemmes op til 20 år fra høståret.
Hvis man skrev en lærebog om, hvordan en klassisk Barbaresco skal smage, ville denne vin stå på side 1!
Anmeldelser og point
93 point - Robert Parker's Wine Advocate, august 2022
"Aromas of dried orange, berry and hazelnut with hints of dried flowers. Tar, too. Full-bodied with chewy tannins and a juicy finish. The tannins are very fine and integrated. Chewy and encompassing flow across the palate. Very structured. Try after 2024."
94 point - James Suckling, september 2022
"Strawberries with hints of walnuts, asphalt and bark. Dried flowers, too. Full-bodied with fine, racy tannins and a very long, pretty finish. Refined tannins. Shows excellent length for the vintage. Beautiful now, but better in two or three years."
92 point - Vinous, oktober 2022
"The 2018 Barbaresco Pio is classy, elegant and wonderfully polished. Sweet spice, cedar, tobacco, leather and dried cherry all open effortlessly. This gracious, mid-weight Barbaresco has plenty to offer in an up-front, early drinking style. The silky, ethereal qualities of Nebbiolo are very much in evidence."