2023

Pio Cesare Barbera d'Alba

Tilbuddet gælder t.o.m. 25. maj 2025

Seriøst og kompleks Barbera. Frugtdreven med en skøn præcision, saftighed og balance

94 point - WineWhereEver - "Det her er en Barbera du skal prøve!"

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Sommelierbetjening – vi guider dig
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
2023

Pio Cesare Barbera d'Alba

Fra 199,00  DKK
  • Køb 12 og spar 199,00  DKK  20% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 219,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
249,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Rødvin
  3. Varenr.
    Varenr.
    5133.2023
  4. Land
    Land
    Italien
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    13.5
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  9. Primær Drue
    Primær Drue
  10. Stil
    Stil
    Frugtig & saftig

Her er den så, Pio Cesares pragteksempel på, at man med den rette prioritering og tålmodighed kan lave seriøs og kompleks madvin på Barbera-druen! Vinen er lavet på en blanding af de bedste Barbera-druer fra vinhusets marker i Serralunga d'Alba, Sinio, Diano d'Alba og Grinzane Cavour.

Vinificering

Høsten foregår udelukkende ved håndkraft, og vinen har i kælderen gennemgået en temperaturstyret gæring med 15 dages forlænget skindkontakt for at udtrække ekstra dybde og tannin. Derpå er 70% af vinen hældt på store franske egetræsfade og de resterende 30% på små franske 225-liters barriques til lagring i 12 måneder.

Aroma og smag

I glasset fremstår den endelige vin med en næsten blækfarvet intensitet og udsender derfra en flot duft af bl.a. violer, ribs, brombær, engelsk lakrids og ristede kakaobønder. Smagen er koncentreret og frugtdrevet med en markant syre, som giver en skøn præcision, saftighed og balance.

Serveringsforslag

Alt i alt en lækker og umiddelbar Barbera-vin med tilsat et ekstra gear, der får den til at vokse i selskab med god mad. Det kunne f.eks. være kød- eller svampefulde pastaretter, grillet gris, fjerkræ, pizza eller Boeuf Bèarnaise, der med sin syrlighed vil passer perfekt til Barbera.

Servér ved 14-16 grader. Buon appetito!

Anmeldelser og point

94 point - WineWherEver, maj 2025

"Hvis man tænker at Barolo producenterne ikke tager Barbara seriøst, så er det fordi man ikke har smagt Pio Cesare’s. For det her er så seriøst som det bliver. Fokuseret og præcis frugt, der står veltrænet som en atlet. En hæsblæsende syre der sætter munden i vibrationer og en afsluttende mineralitet, der smager forrygende. Det her er en Barbera du skal prøve!"