- Producent
- TypeRødvin
- Varenr.5133.2023
- LandItalien
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13.5
- ØkologiskNej
- Primær Drue
- StilFrugtig & saftig
Her er den så, Pio Cesares pragteksempel på, at man med den rette prioritering og tålmodighed kan lave seriøs og kompleks madvin på Barbera-druen! Vinen er lavet på en blanding af de bedste Barbera-druer fra vinhusets marker i Serralunga d'Alba, Sinio, Diano d'Alba og Grinzane Cavour.
Vinificering
Høsten foregår udelukkende ved håndkraft, og vinen har i kælderen gennemgået en temperaturstyret gæring med 15 dages forlænget skindkontakt for at udtrække ekstra dybde og tannin. Derpå er 70% af vinen hældt på store franske egetræsfade og de resterende 30% på små franske 225-liters barriques til lagring i 12 måneder.
Aroma og smag
I glasset fremstår den endelige vin med en næsten blækfarvet intensitet og udsender derfra en flot duft af bl.a. violer, ribs, brombær, engelsk lakrids og ristede kakaobønder. Smagen er koncentreret og frugtdrevet med en markant syre, som giver en skøn præcision, saftighed og balance.
Serveringsforslag
Alt i alt en lækker og umiddelbar Barbera-vin med tilsat et ekstra gear, der får den til at vokse i selskab med god mad. Det kunne f.eks. være kød- eller svampefulde pastaretter, grillet gris, fjerkræ, pizza eller Boeuf Bèarnaise, der med sin syrlighed vil passer perfekt til Barbera.
Servér ved 14-16 grader. Buon appetito!
Anmeldelser og point
94 point - WineWherEver, maj 2025
"Hvis man tænker at Barolo producenterne ikke tager Barbara seriøst, så er det fordi man ikke har smagt Pio Cesare’s. For det her er så seriøst som det bliver. Fokuseret og præcis frugt, der står veltrænet som en atlet. En hæsblæsende syre der sætter munden i vibrationer og en afsluttende mineralitet, der smager forrygende. Det her er en Barbera du skal prøve!"