- Producent
- TypeRødvin
- Varenr.5137.2020
- LandItalien
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent14
- ØkologiskNej
- Primær Drue
- StilKraftig & fyldig
Siden Pio Cesares grundlæggelse som vinhus tilbage i 1881 har man stået forrest i kampen for at gøre Barolo til Italiens største vin. Ornato, Grinzane Cavour, La Morra og Novello leverer den helt nøjagtige stil af frugt, der skal til for at opnå en helt klassisk Barolo.
Vinificering
I kælderen har druerne gennemgået 25-30 dages skinkontakt og maceration, hvorefter den færdige vin lagrer videre, dels på 255 liters barriques af fransk eg (ca. 25%) og resten på store 'botti' på mellem 2000 og 5000 liter. Efter ca. 30 måneders fadlagring blandes indholdet fra fadene til den endelige vin.
Aroma og smag
I næsen bliver det ikke meget mere klassisk for Barolo-området end det, der møder dig her. Side om side står krydrede kirsebær og jordbær på en bund af alt fra dugfrisk skovbund, en nyåbnet pakke med pibetobak samt lidt appelsin og nødder.
På tungen fornemmer man straks den intense tanninstruktur men kombineret med en saftig og poleret frugtsmag, der skærer igennem i den lange, robuste og samtidig delikate eftersmag.
Serveringsforslag
I sine unge år bør denne vin iltes 3-4 timer før servering for at vise sin tilgængelige side. Efter yderligere 5-6 år i flasken udvikler vinen en elegance, som kan sammenlignes med de største vine fra Bourgogne.
Et velvalgt match til f.eks. kalvekød, intense pastaretter og efterårets simre-klassikere med vildt og svampe.
Anmeldelser og point
97 point - James Suckling, januar 2024
"Very primary fruit with beautiful aromas of peaches, strawberries, berries and flowers. It’s medium- to full-bodied, with bitter citrus, cedar, chocolate and coffee bean character. Tight at the end. From five villages, primarily Serralunga, Monforte, La Morra, Grinzane Cavour, and Novello. Needs two or three years to open and will age for a very long time."