2020

Pio Cesare Barolo

Fundamentet for en af Piemontes "grand old" vinhuse udgøres af denne arketypisk klassiske og forførende Barolo. En robust, dyb, sart og elegant vin, der har gjort dette til et af Italiens absolut mest eftertragtede vintyper. 

97 point - James Suckling

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
Fra 669,00  DKK
  • Køb 12 og spar 669,00  DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 749,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
859,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Rødvin
  3. Varenr.
    Varenr.
    5137.2020
  4. Land
    Land
    Italien
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    14
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  9. Primær Drue
    Primær Drue
  10. Stil
    Stil
    Kraftig & fyldig

Siden Pio Cesares grundlæggelse som vinhus tilbage i 1881 har man stået forrest i kampen for at gøre Barolo til Italiens største vin. Ornato, Grinzane Cavour, La Morra og Novello leverer den helt nøjagtige stil af frugt, der skal til for at opnå en helt klassisk Barolo.

Vinificering

I kælderen har druerne gennemgået 25-30 dages skinkontakt og maceration, hvorefter den færdige vin lagrer videre, dels på 255 liters barriques af fransk eg (ca. 25%) og resten på store 'botti' på mellem 2000 og 5000 liter. Efter ca. 30 måneders fadlagring blandes indholdet fra fadene til den endelige vin.

Aroma og smag

I næsen bliver det ikke meget mere klassisk for Barolo-området end det, der møder dig her. Side om side står krydrede kirsebær og jordbær på en bund af alt fra dugfrisk skovbund, en nyåbnet pakke med pibetobak samt lidt appelsin og nødder.

På tungen fornemmer man straks den intense tanninstruktur men kombineret med en saftig og poleret frugtsmag, der skærer igennem i den lange, robuste og samtidig delikate eftersmag.

Serveringsforslag

I sine unge år bør denne vin iltes 3-4 timer før servering for at vise sin tilgængelige side. Efter yderligere 5-6 år i flasken udvikler vinen en elegance, som kan sammenlignes med de største vine fra Bourgogne.

Et velvalgt match til f.eks. kalvekød, intense pastaretter og efterårets simre-klassikere med vildt og svampe.


Anmeldelser og point

97 point - James Suckling, januar 2024

"Very primary fruit with beautiful aromas of peaches, strawberries, berries and flowers. It’s medium- to full-bodied, with bitter citrus, cedar, chocolate and coffee bean character. Tight at the end. From five villages, primarily Serralunga, Monforte, La Morra, Grinzane Cavour, and Novello. Needs two or three years to open and will age for a very long time."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Pio Cesare Barolo
Din bedømmelse