2018

Pio Cesare Barolo Ornato

Pio Cesares familieejede Cascina Ornato i Serralunga d'Alba hører til de ældste og mest prestigiøse marker i hele Barolo.
Herfra udvælger de hvert år sæsonens bedste druer og laver denne faste og seriøse vin, der er ufatteligt ærlig over for dens terroir.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 1.062,50 DKK
 • Køb 12 og spar 1.062,50 DKK  19% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 1.153,25 DKK  12% pr. stk.
1 stk.
1.318,00 DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5138.2018
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Drue
  Drue

Om Pio Cesare Barolo Ornato

I Pio Cesares hjertebarn, der samtidig var deres allerførste enkeltmarksvin, får du hele Barolo-pakken fra det helt subtilt florale og sarte til det muskuløst kraftfulde og nådesløse. En vin med en rig historie og et storslået potentiale for den, der har tålmodigheden i orden. Eller karaflen og den kraftfulde mad ved hånden...

Vinificering

Nebbiolo-druerne fra Ornato er gæret ved relativt høje temperaturer - et valg, der er truffet for at give den fornødne kraft og fylde til at kunne gennemgå de 30 måneders lagring, heraf 18 i franske barriques. Alligevel holder den balancen og stråler af potentiale!

Aroma og smag

I næsen er vinen således kraftuld og intens men samtidig helt fin og delikat i frugtaromaen af kirsebær, jordbær og roser, der får følgeskab af tjære, appelsinskal, pipetobak, vanilje og nødder. Smagen og særligt eftersmagen byder også på læder, skovbund, lidt svampe og tørrede blomster. De altid kraftige tanniner fra Nebbiolo er her også, men de er allerede nu ved at være fine og modne - ligesom vinens øvrige komponenter.

Serveringsforslag

Med den gennemgående rigdom leverer Ornato Barolo et sublimt modspil til kraftfulde madretter. Prøv den f.eks. til vilde fjerkræ, braiseret oksekød eller smagsintens risotto med svampe, gerne i dag men endnu hellere om 5, 10 eller 15 år. Serveres vinen alligevel her i sin relative ungdom, vil vi anbefale at hælde den på karaffel en time før servering ved 15-17 grader.


94 point - Robert Parker Wine Advocate, august 2022
"The 2018 Barolo Ornato reveals some very distant hot-vintage aromas that are vaguely reminiscent of dried raspberry or stewed plum. Nebbiolo is extremely sensitive to the warmer temperatures and even a hint of extra ripeness is easily detected. However, the wine is fluid and ever-evolving. Those fruit-driven aromas soon transition over to brooding complexity with smoke, tar and licorice. The Ornato paints a wide picture of that characteristic Serralunga d'Alba intensity."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Pio Cesare Barolo Ornato
Din bedømmelse