- TypeHvidvin
- Varenr.4711.2022
- LandFrankrig
- ØkologiskNej
Når man nævner Savagnin druen føres tankerne automatisk mod Jura i Frankrig, der byder på nogle af de mest unikke egnsvine man kan opdrive. Savagning er blandt andet druen bag den berømte Vin Jeaune, som minder lidt om det man laver i Jerez under navnet Sherry og de tørre friske typer herfra.
Vinificering
Hans Savagnin Blanc er førsteårs-pluk – 100 % Savagnin fra Rotalier, høstet økologisk, ufiltreret og med minimal svovl, akkurat som naturvin skal være. En vin, der både hylder Juras særpræg og jonglerer med frugtrigt drive og mineralsk præcision.
Aroma og smag
I glasset mødes du først og fremmest masser af friske noter i Savagnin som fx grønne æbler, citrus, friske urter, græs og en mild nøddeagtig eftersmag. Smagen er sprød, med let fylde og en forjættende syre, der løfter strukturen og holder vinen frisk hele vejen igennem.
Serveringsforslag
Man laver to af verdens bedste oste i Jura, hvor vinen kommer fra i form af Comté og Mont d’Or, så det er i hvert fald et godt sted at starte. Ellers er det en vin som er oplagt hvis man har lyst til at kaste sig over det lidt mere moderne nordiske køkken med fx en ceviche af ising med grønne tomater, fint skåret bladselleri og dild. Den kan sågar også håndtere de friske grønne asparges.
Server den afkølet ved 8–10 °C