Portvin Quinta do Infantado 10-års Tawny

Komplet og seriøst harmonisk 10-års Tawny, der med sin - for portvin - tørrere smag og saftige frugtsyre lægger afstand til det brede felt af tawny-vine spredt ud over Douro-dalen.  

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 279,00  DKK
 • Køb 12 og spar 279,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 319,00  DKK  11% pr. stk.
1 stk.
359,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0943.NV
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
  DOURO
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  20
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Om Quinta do Infantado 10-års Tawny

Quinta do Infantados 10-års Tawny er en komplet og seriøst harmonisk portvin, der med sin - for portvin - lidt tørre smag og rene, saftige frugtsyre lægger afstand til det brede felt af tawny-vine spredt ud over Douro-dalen.  

Vinen laves udelukkende på A-klassificerede marker i subregionen Cima Corgo, der huser vinmarker fra alle de største og mest berømte Portvinshuse. Endvidere benytter de sig hos Quinta do Infantado kun af 5 ud af områdets i alt 71 tilladte druesorter. Tre af disse - Tinta Roriz, Touriga Nacional og Touriga Franca betragtes som de "ædle" sorter og udgør i alt 90% af deres totale beplantninger. Det kommer der ikke store mængder ud af. Til gengæld får man med disse sorter det bedst mulige udgangspunkt for at lave førsteklasses portvin, og sådan én er Quinta do Infantado 10-års Tawny!

Aroma og smag

Sammensat af fadlagrede vine med et aldersgennemsnit på 10 år opnår vinen en intens og rig aroma fuld af bl.a. nødder, appelsinskal, karamelliseret sukker og nougat.

Smagen er intens og selvsagt relativt sød. Alligevel opleves den mere tør, bedre sammensat og også friskere end flertallet af 10-års Tawnyer derude. De 20% alkohol stikker ikke ud men forener og intensiverer snarere de øvrige indtryk. Og så øger den selvsagt længden på den elegante, bløde og næste mineralsk dirrende eftersmag, der har en - for portvin - høj syre og dog en super klassisk tawny-smag, når det er bedst.

Serveringsforslag

Denne tawny kan bruges i selskab med både det salte og søde køkken, f.eks. til mørke gryderetter, retter med nødder, et bredt udvalg af oste eller til ikke alt for søde desserter.

Vi anbefaler servering ved 12-13 grader af gode hvidvinsglas. Vinen kan holde sig frisk i op imod 30 dage efter åbning.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Portvin Quinta do Infantado 10-års Tawny
Din bedømmelse