Alheit Vineyards

I 2011 lancerede Suzaan og Chris Alheit deres forste årgang af Cartology - deres pendant til en "villages"-vin i Bourgogne, bortset fra at druematerialet især er Chenin Blanc og markerne ligger i Western Cape i Sydafrika. Fra den dag har Alheit været et af de mest omtalte på det afrikanske kontinent.

For Chris har passionen for at lave vin altid været til stede. Således nåede han næsten hele verden rundt i lære hos nogle af de bedste producenter, inden han og også Suzaan vendte tilbage til hjemlandet med ambitionen om at lave de bedste og mest unikke vine i Sydafrika ud fra følgende kriterier:

Vinene kommer altid fra gamle, "dry farmed" vinstokke. Altid fra højt placerede, køligt beliggende marker. Og altid med inspiration fra naturens egne processer, både når det kommer til dyrkningsmetoderne i marken og gæringsmetoden i kælderen.

På få år er disse vine begyndt at bide Eben Sadie i haserne, hvad angår titlen som de mest eftertragtede i Sydafrika. Det sker takket være deres ekstremt terroir-drevne stil med en fantastisk energi, råstyrke og renhed, som i vores optik har resulteret i nogle af de bedste hvide "madvine" uden for Bourgogne!

 

"We strongly believe that fine wine is grown, rather than made. In our cellar, a vineyard is allowed to become a wine without interference."
- Suzaan & Chris Alheit

”These wines are highly recommended, especially for those who enjoy say, Eben Sadie's Old Vine Series”
- Neil Martin, The Wine Advocate

“These Alheit white wines are awfully complex!”
– Stephen Tanzer, Vinous

“It's not cheap – the vine yields are tiny, the total production very limited – but each mouthful lasts for ever.”
– Jancis Robinson

pr. side
Vis som Gitter Liste

8 produkter

Stigende orden
pr. side

 

2020 årgangen var lidt speciel, vil du høre mere om det, så tryk play på denne video: