Attis Bodegas y Viñedos

Har du sagt Rías Baixas og Albariño, har du bare også at sige ATTIS!

Denne lille familieproducent fra det i dag så eftertragtede vindistrikt ved de galiciske fjorde eller "rías" laver i dag vin på tredje generation i subregionen Val do Salnés. Desuden lever familien af fiskeri af skaldyr, som du i øvrigt også kan købe her hos os, og dét giver mening i et område, hvor vin og skaldyr i århundreder har udgjort hovedelementerne til enhver social sammenkomst.

Attis er af vinmagasinet Decanter blevet fremhævet som et ud af de fem vinhuse, man nødvendigvis må kende fra Rías Baixas, og med vores lange og grundige erfaring med vin fra Spanien må vi gang på gang konstatere, at vi er mere end tilfredse med samarbejdet.

Læs mere om Attis nederst på siden.

Traditionel og ærlig vin fra Galiciens vilde nordvest

Rías Baixas er det vestligste vindistrikt i Galicien - Spaniens nordvestligste region, der som bekendt ligger lige nord for Portugal, hvor Atlanterhavets kølende nærvær giver perfekte forhold til at lave karismatisk og levende hvidvin med sublimt solskinstække.

Det er i hvert fald den gængse fortælling, som i høj grad er sand men som i Attis' tilfælde indeholder en del flere nuancer jo længere, man dykker ned. Således indgyder deres vine også betragtelige interne forskelle fra det sitrende friske og mineralske til det dybe, kraftfulde og olierede. Ja se nu f.eks. den skønne fadlagrede Nana, der udfylder rollen som en topseriøs madvin hele året rundt!

Flere marker, mindre sprøjtning

Det seneste årti har Attis haft et nært samarbejde med winemaker Jean-François Hebrard, der desuden ejer vores Toro-vinhus Quinta Quietud. I den samme periode har Attis erhvervet sig flere små marker, der efter overtagelsen har fået gjort op med den konventionelle vindyrkning - herunder brugen af bl.a. pesticider - til fordel for et styrket fokus på biodiversitet og i sidste ende både en sundere jord og bedre, mere velsmagende druer.

I 2012 opførte Attis et topmoderne vinhus med alt det bedste udstyr. Her flyttes vinen udelukkende ved tyngdekraft, og renligheden er i absolut top. Mens udstyret er det mest moderne, er tilgangen til vinene imidlertid helt klassisk: Her bruges udelukkende det naturlige gær i kælderen, mens brugen af SO2 holdes på et minimum - akkurat nok til at sikre tilstrækkelig stabilitet inden for vinenes første par leveår.

Vin, du skal kende

Har du sagt Albariño, MÅ du altså også bare sige Attis, der så sent som i 2023 er blevet fremhævet som et af de fem vinhuse, man nødvendigvis må kende, hvis man skal lære Rías Baixas at kende.

Det budskab er hermed videregivet. Skål, og god fornøjelse med vinene.